Đukanović: Uvjeren sam da će Bar nastaviti s dinamičnim razvojem

"Vjerujem da će i nova Vlada prepoznati važnost kontinuiranog ulaganja u ovaj kraj, i svojim politikama u saradnji sa lokalnim organima podržati buduće pravce održivog razvoja Bara, na dobro njegovih građana i za dobrobit cijele Crne Gore", kazao je predsjednik

3006 pregleda 6 komentar(a)
Đukanović, Foto: Savo Prelević
Đukanović, Foto: Savo Prelević

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 24. novembra – Dana opštine Bar, predsjedniku Dušanu Raičeviću, predsjedniku Skupštine opštine Miću Orlandiću, odbornicima i građanima.

„Na temeljima najviših vrijednosti multikonfesionalnog i multinacionalnog društva, Bar odlučno čuva svoju viševjekovnu tradiciju suživota i tolerancije, doprinoseći time snaženju evropskog i građanskog karaktera savremene crnogorske države", naveo je Đukanović.

Raduje, kako je rekao, da su u prethodnom periodu lokalne vlasti, uz podršku organa na državnom nivou, "na kvalitetan način sprovodile politike razvoja barske opštine", naročito imajući u vidu prednosti primorskog položaja Bara, barske luke i potencijale za dalje infrastrukturno povezivanje Crne Gore.

"Uvjeren sam da će i u vremenu koje slijedi, Bar nastaviti s dinamičnim razvojem, kvalitetno valorizujući raspoložive resurse, čime će značajno doprinositi oporavku ekonomije i sveukupnom prosperitetu Crne Gore. Vjerujem da će i nova Vlada prepoznati važnost kontinuiranog ulaganja u ovaj kraj, i svojim politikama u saradnji sa lokalnim organima podržati buduće pravce održivog razvoja Bara, na dobro njegovih građana i za dobrobit cijele Crne Gore.“

Bonus video: