Smijenjeni načelnik Komunalne policije u Tivtu

Leković podnio krivične prijave protiv Komnenovića i Arsića

Iz Opštine Tivat nisu željeli da detaljnije komnetarišu postupak otpuštenog načelnika Komunalne policije ističući da je "Leković o sebi je dovoljno rekao samim svojim činjenjem i destruktivnim ponašanjem, koje je dovelo do toga da bude disciplinski gonjen i da ostane bez posla u Opštini Tivat"

14800 pregleda 26 reakcija 19 komentar(a)
Novak Leković, Foto: Demokratska Crna Gora
Novak Leković, Foto: Demokratska Crna Gora

Smijenjeni načelnik Komunalne policije Tivat Novak Leković (DPS), podnio je Osnovnom državnom tušilaštvu u Kotoru krivične prijeve protiv gradonačenika Željka Komnenovića i potpredsjednika Opštine Tivta Vladimira Arsića, zbog njihovog navodnog kršenja mjera NKT-a na sprječavanju širenja koronavirusa.

Leković je njiih dvojicu kako je naveo, prijavio "zbog toga što su suprotno Zakonu o spriječavanju širenja zaraznih bolesti na teritoriji Crne Gore išli na Cetinje radi odavanja pošte preminulom mitropolitu Amfilohiju Radoviću, kao i odlaskom i boravkom u Podgorici u Sabornom hramu Hristovog vaskrsenja na dan sahrane mitropolita Amfilohija i ako za to nijesu imali zakonom ispunjene uslove".

U prijavi je Leković naveo da je epilog takvog navodnog ponašanja Komnenovića i Arsića to da je potpredsjednik Opštine obolio od koronavirusa.

Arsić se proteklih desetak dana liječio u bolnici u Kotoru nakon čega je otpušten na kućno liječenje gdje se i dalje nalazi u samoizolaciji.

Kako je Leković naveo u prijavi, "Arsić je svojim neprimjenjivanjem mjera prenio zarazu i na službenike Opštine Tivat, držeći sastanke zarazio je jednog službenika Komunalne policije i jednog službenika Službe zaštite i spašavanja".

Leković je inače, kada ga je Komnenović 5. novembra obavijestio da više neće biti načelnik Komunalne policije, oko 15 sati toga dana, pred svjedocima, demolirao svoju službenu kancelariju u staroj zgradi Opštine Tivat u ulici Luke Tomanovića i čak kroz njen prozor izbacio dio inventara – svoju fotelju, službeni računar sa monitorom i njeke manje predmete.

Potom je Leković službenim automobilom pod uključenom rotacijom velikom brzinom vozio ulicama Tivta, nakon čega je narednog dana, otvorio bolovanje i prestao da dolazi na posao. Gradski čelnici su istog dana kada se dogodio incident u staroj zgradi Opštine, Odjeljenju bezbjednosti Tivat prijavili da je neko demolirao službene prostorije načelnika Komunalne policije i zahtijevali da se pokrene službena istraga i o svemu obavijesti tužilac.

Policija je pokrenula istragu i saslušala Lekovića koji je negirao da je on demolirao kancelariju i da je oštetio službemi inventar. U međuvremenu, on je dobio otkaz u Opštini jer je Komnenović dobio novu odluku o internoj organizaciji lokalne uprave kojom je Komunalna policija ukinuta kao samostalni organ, a time ugašeno i mjesto njegovog načelnika koje je pokrivao Leković.

Odmah potom, Leković je podnio krivičnu prijavu protiv Komnenovića i Arsića za navodno njihovo kršenje mjera NKT-a prilikom sahrane mitropolita AmfIlohija, iako ni Komnenović ni Arsić nisu prisustvovali ispraćaju preminulog mitroplolita na Cetinju.

Arsića je "Vijestima" kazao da on nije bio ni na Cetinju, ni u Podgorici prilikom sahrane poglavara Mitropolije crnogorsko-primorske, A i Komnenović je kazao da ni on nije dolazio na Cetinje, ali jeste bio na sahrani mitropolita u Podgorici gdje se, kako je kazao, pridržavao mjera NKT.a i nosio zaštitnu masku.

Inače, odmah nakon što je Arsiću prije desetak dana potvrđena infekcija koronom, i Komnenović i drugi potpredsjendik Opštine Goran Božović koji su sa njime najviše bili u kontaktu, su se testirali na Covid-19, ali su njihovi nalazi bili negativni.

Iz Opštine Tivat nisu željeli da detaljnije komnetarišu postupak otpuštenog načelnika Komunalne policije ističući da je "Leković o sebi je dovoljno rekao samim svojim činjenjem i destruktivnim ponašanjem, koje je dovelo do toga da bude disciplinski gonjen i da ostane bez posla u Opštini Tivat".

"Stara poslovica po kojoj "ko gubi ima pravo da se ljuti", može da važi sve do onog trenutka dok posljedica te ljutnje nije nasilničko ponašanje i uništen inventar koji je vlasništvo Opštine i svih građana. Dalje postupke Lekovića Opština Tivat neće komentarisati. On ima pravo da djeluje na način na koji djeluje, a da li je i koliko u pravu, na kraju će odlučiti nadležne institucije", saopštili su iz PR službe lokalne uprave Tivta.

Istakli su i da "lokalna uprava i njeni funkcioneri sprovode propisane epidemiološke mjere, a sve osobe koje su bile u bliskom kontaktu sa potpredsjednikom Arsićem, testirane su na koronavirus i po dobijanju negativnih rezultata, nastavile su sa radnim angažmanom, uz krajni oprez i paživo praćenje moguće pojave simptoma". 

"Niti jednoj od pomenutih osoba nije izrečena mjera samoizolacije, pa do kršenja iste nije ni moglo doći", kazali su medijima iz kabineta Komnenovića.

Preporučujemo za Vas