Joanikije nije negativan na koronavirus, fejsbuk stranica nije glasilo Mitropolije

Uredništvo Fejsbuk stranice Pravoslavna Mitropolija crnogorsko-primorska izvinilo se zbog netačne informacije

60300 pregleda 2339 reakcija 90 komentar(a)
Joanikije, Foto: Boris Pejović
Joanikije, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 23.11.2020. 19:26h

Episkop budimljansko-nikšićki Joanikije nije negativan na koronavirus, saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

Ranije danas se ja fejbuk nalogu Pravoslavna mitropolija crnogorsko-primorska pojavila informacija da je Joanikije negativan na koronavirus.

Iz Mitropolije crnogorsko-primorske su saopštili da se ne radi o njihovoj zvaničnoj stranici.

Uredništvo Fejsbuk stranice Pravoslavna Mitropolija crnogorsko-primorska izvinilo se zbog netačne informacije. „Ova stranica je u procesu predaje Mitropoliji crnogorsko-primorskoj i ona će uskoro postati sastavni dio zvaničnih glasila naše Mitropolije. Do sada smo sve vijesti iz života naše crkve objavljivali uz prethodnu provjeru istinitosti vijesti i događaja“, navelo je uredništvo te stranice. Sada su, kako su kazali, napravili grešku i nijesu do kraja provjerili istinitost te informacije. „Još jednom se svima izvinjavamo, nije nam bila nikakva zla namjera, a našem episkopu Joanikiju želimo brz oporavak“, poručuje se u Fejsbuk objavi.

Informativna služba Eparhije budimljansko-nikšićke je 4. novembra saopštila da je Joanikije pozitivan na koronavirus, a prije dva dana je objavljeno da je i dalje pozitivan na virus.

"Danas 23.11.2020. godine, se u medijima pojavila netačna informacija da je Episkop budimljansko-nikšićki i administrator Mitropolije crnogorsko-primorske g. Joanikije negativan na korona virus. Episkop Joanikije testiran je u petak 20. 11. dijagnostičkom metodom PCR i ustanovljeno je i dalje prisustvo korona virusa. Krajem tekuće sedmice biće sprovedeno ponovno testiranje. Napominjemo da Fejsbuk stranica pod nazivom “Pravoslavna Mitropolija Crnogorsko-Primorska” nije zvanično glasilo Mitropolije crnogorsko-primorske niti je dio informativne službe Mitropolije. O zdravstvenom stanju Episkopa biće izvještavano kao i do sada, blagovremeno, putem portala Mitropolije i internet prezentacije Eparhije", saopšteno je na portalu Mitropolije crnogorsko primorske.

Bonus video: