Crna Gora i emisije izduvnih gasova-standardi i izazovi

Predavanju, koje je realizovano u okviru projekta „Doprinesi i ti smanjenju emisija gasova sa efektom staklene bašte“, prisustvovali su predstavnici lokalne uprave i nevladinih udruženja i neformalnih grupa građana

1336 pregleda 0 komentar(a)
DMEN, Foto: DMEN
DMEN, Foto: DMEN

Društvo mladih ekologa Nikšić (DMEN) organizovalo je predavanje na temu „Crna Gora i emisije izduvnih gasova-standardi i izazovi“, a predavač je bila Jelena Marojević Galić.

„Prisutni su mogli da se informišu o emisiji zagađujućih materija u vazduhu u sektoru saobraćaja, politikama i viziijama u EU, opštim stanjem kod nas, faktorima koji utiču na povećanje ili smanjenje emisija CO2“, navodi se u saopštenju za javnost.

Predavanju, koje je realizovano u okviru projekta „Doprinesi i ti smanjenju emisija gasova sa efektom staklene bašte“, prisustvovali su predstavnici lokalne uprave i nevladinih udruženja i neformalnih grupa građana.

„U narednom periodu planiramo da štampamo edukativnu brošuru 'Crna Gora i emisije izduvnih gasova na putu ka EU' koju ćemo kao pouzdani promoteri savremenih standarda u smanjenju emisije gasova sa efektom staklene dijeliti građanima“, stoji u saopštenju DMEN-a.

Projekat je finansijski podržan od strane Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

Bonus video: