Mještani sela Rečine blokirali saobraćajnicu ka Skrbuši: Policija otišla, došla komunalna inspekcija

Koncesiju za mHE na Rečinskoj rijeci dobila je firma Hydro logistics. Radovi su prekinuti prije mjesec i po,poslije protesta i blokada, a sa koncesionarom je dogovoreno da se organizuje izjašnjavanje mještana. Glasanje do sada nije organizovano, a radovi su kako tvrde mještani, juče nastavljen

5727 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Dragana Šćepanović
Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 25.11.2020. 12:01h

Dio mještana i vlasnika imanja u selu Rečine, uz podršku ekoloških aktivista, od jutros u 6.30 sati blokiraju saobraćjanicu ka mašinskom postrojenju mHE Skrbuša.

Policija na blokadi Skrbuše
Policija na blokadi Skrbušefoto: Dragana Šćepanović

Oni će, kako su kazali, spriječiti nastavak radova na mHE.

Nakon što je policija otišla, na mjesto gdje je grupa Rečinjana blokirala saobraćajnicu ka mHE Skrbuša došla je i komunalna inspekcija Opštine Kolašin.

Inspektori su okupljenima izrekli upozorenje, zbog kršenja mjere zabrane javnog okupljanja.

Predstavnici koncesionara i izvođača radova nijesu pokušavali do sada da prođu ka vodozahvatu i mašinskom postrojenju mHE.

Okupljeni dozvoljavaju prolazak svima ostalima, među kojima su šumski radnici i izvođači radova na željezničkoj infrastrukturi.

Kolašinska policija je ranije legitimisala učesnike protesta, a kazali su da su došli po prijavi "o masovnom okupljanju".

Policajci su učesnike protesta podsjetili na aktuelne mjere Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT), to jest, na zabranu okupljanja na javnim mjestima više od četiri osobe.

Koncesiju za mHE na Rečinskoj rijeci dobila je firma Hydro logistics.

Radovi su prekinuti prije mjesec i po,poslije protesta i blokada, a sa koncesionarom je dogovoreno da se organizuje izjašnjavanje mještana. Glasanje do sada nije organizovano, a radovi su kako tvrde mještani, juče nastavljeni.

Rečinjani tvrde i da je koncesionar počeo radove na putnoj infrastrukturi, što je dio obavezujuće donacije, koju je obećao mještanima, ukoliko se izjasne za nastavak radova na mHE.

Bonus video: