Ako je bilo štete Kekoviću, odlučiće sud

Iz Uprave za saobraćaj odgovorili na tvrdnje Davida Kekovića iz Danilovgrada

4682 pregleda 0 komentar(a)
Keković na imanju koje mu je “zauzeo” put, Foto: Privatna arhiva
Keković na imanju koje mu je “zauzeo” put, Foto: Privatna arhiva

Stručna komisija formirana od Uprave za nekretnine kao nadležnog organa za sprovođenje postupka eksproprijacije, konstatovala je da eksproprijacijom dijela nepokretnosti u vlasništvu Davida Kekovića preostali dio nepokretnosti ne gubi ekonomski interes, a utvrđivanje eventualno pričinjene štete je u nadležnosti Osnovnog suda u Danilovgradu.

To se navodi u odgovoru direktora Uprave za saobraćaj Sava Parače, povodom optužbi Kekovića da će, nakon izgradnje četiri trake magistrale Podgorica - Danilovgrad asfalt doći do ispod terase njegove kuće, na nekoliko metara od ulaza u motel i ispred auto-servisa, ali da još ne zna hoće li i kako biti obeštećen.

On je “Vijestima” ranije kazao da će se njegov posao i kuća naći u svojevrsnoj blokadi nakon rekonstrukcije puta, da su mašine na gradilištu već opkolile imanje, iako, kako tvrdi, nije od nadležnih dobio odgovore kako će biti obeštećen i da li je napravljena procjena štete koju će trpjeti.

“Objekti koje posjedujem u Danilovgradu biće zatvoreni i sporednim i magistralnim putem. Kod motela u koji sam uložio više od 200.000 eura, zatvaraju mi prilaz, uzimaju parking i magistralom dolaze na šest metara od ulaza, a kad sam gradio objekat morao je biti udaljen 25 metara od puta... Sporednim putem od 36 parking mjesta uzimaju 35. Angažovali su vještake da urade vještačenje još 2019. godine. Hoće da unište sve što smo ja i moja porodica stvarali do dana današnjeg. Kod kuće mi prolaze ispod same terase, uzimaju 311 od 680 kvadrata placa, uništavaju mi ribnjak, priključni most koji sam morao da napravim po rješenju lokalne Direkcije”, kazao je Davidović.

Priča da je išao i u Upravu za nekretnine, ali uzalud.

“Bezuslovno zahtijevam da se formira komisija vještaka koja me neće maltretirati kao ovi, duže od godinu, već napraviti stručnu i realnu procjenu. Do tada neću pustiti mašine preko svoje imovine”, rekao je on.

Bonus video: