Počinje drugi krug prijavljivanja za stručno osposobljavanje

Navodi se da pravo na učešće u drugom krugu imaju samo već prijavljeni, njih 293, koji u prvom krugu nijesu dobili poslodavca ili okončali prijavu

1823 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Drugi krug prijavljivanja potencijalnih korisnika za Program stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem počeće sjutra i trajaće do nedjelje.

Iz Ministarstva prosvjete su objasnili da potencijalni korisnici Programa, koji su nakon prvog kruga elektronskog povezivanja, ostali bez mjesta za stručno osposobljavanje, mogu da biraju nekog od preostalih poslodavaca preko portala eUprave.

“Korisnici koji su uspješno prijavljeni na Program a nijesu okončali prijavu, odabir poslodavca mogu izvršiti putem Portala eUprave na stranici Programa stručnog osposobljavanja”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da pravo na učešće u drugom krugu imaju samo već prijavljeni, njih 293, koji u prvom krugu nijesu dobili poslodavca ili okončali prijavu.

“Nakon prvog poziva, 3.165 visokoškolaca je dobilo priliku da se stručno osposobljava kod nekog od izabranih poslodavaca”, kazali su iz Ministarstva.

Bonus video: