Gradnju mreže plaćaju mještani uz pomoć grada

Ministarstvo poljoprivrede namijenilo 15 hiljada eura za vodovod za Kupusce, Cvarin i Boljev Do
74 pregleda 2 komentar(a)
Vodovod, Foto: Privatna arhiva
Vodovod, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 05.01.2018. 17:18h

Izgradnja vodovoda za selo Kupusci u Kučima je u toku. Iz gradskog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ je saopšteno da je izgradnja vodovoda za selo Kupusci dio projekta vodosnabdijevanja srednjeg platoa Kuča. Ovaj projekat se realizuje kroz saradnju Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, „Vodovoda i kanalizacije“ i lokalne zajednice.

„Najveći dio sredstava za iskop kanalskog rova u dužini od 2.000 metara obezbijedilo je Ministarstvo poljoprivrede, dok su cijevni materijal, instalaterski radovi, poklopci za šahtove obezbijeđeni od strane d.o.o. „Vodovod i kanalizacija“ Podgorica, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Dodaju da troškove preostalih radova pokriva lokalna zajednica, odnosno mještani sela.

„Sve ove aktivnosti predstavljaju kontinuitet razvoja vodosnabdijevanja na seoskom području tako da je u toku ove godine realizovano preko 15 kilometara vodovodne mreže na području Bratonožića, Kuča, Komana, Malesije čime je obuhvaćeno blizu 400 potrošača“, ističu iz „Vodovoda“.

U selu Kupusci nema mnogo domaćinstava. Prema riječima mještana ima ih manje od deset, a većinom su posjećene tokom dana vikenda, te veće potrošnje vode neće biti. Želju da se izgradi vodovod i za sela Cvarin i Vidjenje imaju mještani ovih sela, ali potrebna im je pomoć što većeg broja stanovnika sela.

„Mještani donjih sela Cvarin i Vidjenje su zainteresovani da učestvuju u izgradnji, ali ima onih koji odavno žive u Podgorici, a imaju imanja gore i ne znamo im brojeve telefona“, kazao je mještanin Radojica Radonjić.

Prema Programu podsticanja projekata u vodoprivredi za 2017. godinu Ministarstva poljoprivrede za vodovod za sela Kupusci, Cvarin, Vidjenje i Boljev Do u Mjesnoj zajednici Ubli bilo je namijenjeno 15 hiljada eura.

Bonus video: