Pokret "Dalje nećeš moći" sa mještanima spriječio sječu šume

"Danas u 15.30 ekipa od pet sjekača iz Pljevalja, koje je angažovao koncesionar Pelengić, započeli su sječu na metar od granice NP Durmitor u buffer/tampon zoni gdje im je doznačeno preko 1.200m kubnih građe, a gdje je sječa zabranjena jer je park pod UNESCO zaštitom", kazali su iz GI

8385 pregleda 286 reakcija 12 komentar(a)
GI Dalje nećeš moći, Foto: Jelena Jovanović
GI Dalje nećeš moći, Foto: Jelena Jovanović

Iz Građanske inicijative "Dalje nećeš moći" saopštili su da su sa mještanima sela Bosača i Pitomine danas su spriječili siječu šume, na metar od granice Nacionalnog parka Durmitor, u tampon zoni.

"Danas u 15.30 ekipa od pet sjekača iz Pljevalja, koje je angažovao koncesionar Pelengić, započeli su sječu na metar od granice NP Durmitor u buffer/tampon zoni gdje im je doznačeno preko 1.200m kubnih građe, a gdje je sječa zabranjena jer je park pod UNESCO zaštitom. Pokret "Dalje nećeš moći" sa mještanima iz sela Bosača i Pitomine došli su na lice mjesta i spriječili sječu. Na žalost jedno stablo je posječeno. Sjekači su nam rekli da je za danas sječa obustavljena, a da će se za ostale aktivnosti imati konsultacije sa koncesionarom", kazali su iz te GI.

Bonus video: