Univerzitet Crne Gore visoko u međunarodnom akademskom rangiranju

Sve o prihodima Univerziteta od EU fondova, međunarodnoj saradnji, razmjeni kadrova, projektima...

25296 pregleda 56 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Vijesti
Foto: Vijesti

Univerzitet Crne Gore je, samo u prošloj godini, imao preko 3,5 miliona prihoda od projektnih aktivnosti. Na svim organizacionim jedinicama trenutno je aktivna realizacija velikog broja projekata, a Univerzitet je, pored ostalih, uspio da dobije čak 21 projekat u okviru Erasmus+ programa Izgradnja kapaciteta u visokom obrazovanju, od kojih pet koordinatorskih.

Isto tako kancelarija za međunarodnu saradnju UCG administrira i pruža podršku mobilnosti studenata i nastavnog osoblja, kao i studentima i predavačima koji dolaze na Univerzitet Crne Gore. Od početka ovog programa, odnosno 2015/16. godine, Univerzitet Crne Gore broji preko 700 studentskih mobilnosti i preko 400 mobilnosti akademskog i administrativnog osoblja. U ovom trenutku, UCG ima 122 potpisana ugovora sa partnerskim univerzitetima iz 25 evropskih zemalja, a u akademskoj 2019/20. godini ostvareno je 187 odlaznih i 104 dolazne mobilnosti. Zbog situacije izazvane pandemijom korona virusa planirane mobilnosti, njih 43 dolazne i 82 odlazne, su se odložile.

Takođe, Rektorat je koordinator trogodišnjeg međunarodnog projekta „Reforma doktorskih studija u Crnoj Gori i Albaniji, primjer dobre prakse – MARDS“, koji se realizuje se kroz program Erasmus+ izgradnja kapaciteta u visokom obrazovanju (CBHE). Glavni cilj projekta je reforma doktorskih studija u skladu sa Salzburškim principima i uspostavljanje održive i moderne zajedničke doktorske škole između dvije partnerske zemlje, koja će poslužiti kao primjer „dobre prakse“ za region.

O svemu ovome, ali i ostalim informacijama vezanim za rad i status Univerziteta Crne Gore više u specijalnom izdanju UNIVERZITET CRNE GORE VISKO U MEĐUNARODNOM AKADEMSKOM RANGIRANJU.

Zato ne propustite Vijesti u petak, 27. novembra.

Bonus video: