Danilović: Božić je dan istine, obnove i novog rađanja nade i vjere

On je građanima poželio da Božić donese radost i ljubav, slogu i mudrost od kojih će novim životom živjeti cijela Crna Gora
12 komentar(a)
Ujedinjena Crna Gora, Goran Danilović, Foto: Zoran Đurić
Ujedinjena Crna Gora, Goran Danilović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 05.01.2018. 16:19h

Predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović poželio je svim pravoslavnim vjernicima u Crnoj Gori ličnu i porodičnu radost, zdravlje i mir, kako je kazao, u susret najradosnijem prazniku - danu Hristovog rođenja.

"Hristos se rodi - Vaistinu se rodi! Posebne čestitke upućujem Arhiepiskopu Cetinjskom, mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju sa sveštenstvom i monaštvom i svim pravoslavnim episkopima naše Crkve," navodi Danilović.

On je građanima poželio da Božić donese radost i ljubav, slogu i mudrost od kojih će novim životom živjeti cijela Crna Gora.

"I Badnji dan i Božić su kroz istoriju svojom duhovnom snagom mijenjali Crnu Goru, rađali je kroz slavu i stradanje i oblikovali u duhu najljepših hrišćanskih vrlina. Crna Gora danas pripada i onima koji se raduju i uzdižu u drugim vjerama i religijama, ali je zajednička obaveza svih da se međusobno poštujemo i uvažavamo. Hristos se rodi - poklič je radosti i nove nade u cijelom pravoslavnom svijetu. To nije dan sjećanja nego dan istine, obnove i novog rađanja ljudske nade i vjere da će nas život obradovati smislom i konačnom pobjedom," poručio je Danilović.

Bonus video: