Za 12 mladih sa sjevera Crne Gore obezbijeđena besplatna foto-video oprema

Kroz projekat će biti uključeni srednjoškolci i studenti iz Bijelog Polja, Berana i Mojkovca od 18 do 30 godina

3309 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Multimedijal Montenegro
Foto: Multimedijal Montenegro

Mladi iz više sjevernih opština, njih 12 dobiće foto-video opremu, kroz inovativan projekat NVO Multimedijal Montenegro, koji je u u saradnji sa Ministarstvom prosvjete Crne Gore predstavljen danas u Bijelom Polju.

Projekat pod nazivom “Moderna znanja, vještine i kompetencije” fokusiran je na moderne trendove i mogućnosti koje nude svima nama dostupne tehnologije, besplatni online servisi, platforme i socijalne mreže.

Kroz projekat će biti uključeni srednjoškolci i studenti iz Bijelog Polja, Berana i Mojkovca od 18 do 30 godina.

Kroz projekat će biti organizovana teorijska i praktična obuka kroz 4 modula u oblasti multimedijalne produkcije, web developmenta, internet marketinga i upotrebe besplatnih internet patformi preko kojih je moguće ostvariti zaradu. “Cilj projekta je kroz edukaciju mladih ojačamo nezaposlene mlade, da ih zadržimo na sjeveru kako bi povećali svoje šanse za zaposlenje u deficitarnim oblastima na tržištu rada, honorarno rade ili pokrenu spostveni biznis”rekao je koordinator projekta i predsjednik organizacije Multimedijal Montenegro Željko Đukić. Svi koji prođu niz inovativnih i interesantnih obuka dobijaju opremu koju će u kombinaciji sa stečenim znanjima moći da iskoriste i ostvare zaradu, dakle moći će da se bave uslužnim djelatnostima kao što su fotografija, video prodkucija, snimanje reklama, grafički dizajn, izrada web sajtova i slično zaključio je Đukić.

Bonus video: