Nuhodžić: Što prije procijeniti štetu, najvažnije da nije bilo povrijeđenih i stradalih

" Takođe smo se složili ida je neophodno da sve nadlžene institucije i službe intenziviraju svoje aktivnosti sa zadatkom da se što prije otklone posljedice koje je izazvao zemljotres", rekao je Nuhodžić
92 pregleda 11 komentar(a)
Ažurirano: 05.01.2018. 15:34h

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić kazao je danas da je najbitnije da u jučerašnjem zemljotresu nije bilo povrijeđenih i nastradalih.

On je sa ministrom održivog razvoja i turizma Pavlom Radulovićem danas posjetio Berane, Andrijevicu, Plav i Gusinje. U Plavu je sa njima bio i ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić.

Nuhodžić je kazao da je neophodno što prije procijeniti štetu kako bi se pomoglo najugroženijima.

"Danas smo konstatovali da je najbitnije da nije bilo povrijeđenih i da nije bilo nastradalih. Dogovorili smo se sa predsjednicima opština da je neophodno da opštinske službe za procjenu što je najbrže moguće učine procjenu štete od zemljotresa i da u koordinaciji sa Vladinom komisijom za utvrđivanje šteta od elementarnih nepogoda i drugih prirodnih katastrofa definišu najurgentnije slučajeve, kako bi Vlada najhitnije reagovala. Takođe smo se složili ida je neophodno da sve nadlžene institucije i službe intenziviraju svoje aktivnosti sa zadatkom da se što prije otklone posljedice koje je izazvao zemljotres. To je zadatak svih nas iz opštinskih službi i iz državnih službi", rekao je Nuhodžić.

Zemljotres jačine 5.2 stepeni Rihtera juče je potresao Crnu Goru u 11 časova i 46 minuta. Epicentar zemljotresa bio je u blizini Plava na planini Visitor na dubini od 14 kilometara, prema Sektoru za seizmologiju u Zavodu za hidrometeorologiju i seizmologiju.

Galerija

Bonus video: