Zavod "Komanski most": 21 korisnik inficiran koronavirusom

"Budući da smo svjedoci visokog nivoa transmisije virusa posljednjih dana, za očekivati je bilo da i pored svakodnevnih operativnih aktivnosti i strogih mjera zaštite, ipak dođe do pojave zaraze u našoj ustanovi"

16692 pregleda 55 reakcija 7 komentar(a)
Zavod "Komanski most", Foto: Boris Pejović
Zavod "Komanski most", Foto: Boris Pejović

U Javnoj ustanovi (JU) Zavod "Komanski most" 21 korisnik je inficiran koronavirusom, saopšteno je danas iz te ustanove.

"Radi se o registrovanim slučajevima nakon šireg testiranja od strane Instituta za javno zdravlje (IJZ). Trenutna klinička slika oboljelih je sa blagim simptomima ili su u pitanju asimptomatski slučajevi", navodi se u saopštenju.

Iz JU Zavod "Komanski most" su dodali da se radi o "prvim slučajevima zaraze virusom Covid 19, poslije mukotrpne i dosljedne osmomjesečne borbe da do toga ne dođe".

"Budući da smo svjedoci visokog nivoa transmisije virusa posljednjih dana, za očekivati je bilo da i pored svakodnevnih operativnih aktivnosti i strogih mjera zaštite, ipak dođe do pojave zaraze u našoj ustanovi", kazali su iz JU Zavod "Komanski most" .

Oni su kazali da u saradnji sa IJZ preduzimaju sve neophodne mjere i postupke u cilju liječenja i praćenja stanja zaraženih korisnika.

"Takođe nastavićemo pravilno i dosljedno sprovođenje preventivnih aktivnosti, kako bi se zaštitili ostali korisnici i zaposleni u ustanovi", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: