Završni radovi na pasareli u Mojkovcu: Investicija vrijedna oko 2,2 miliona eura

"Pasarela će omogućiti bezbjedniju i efikasniju vezu centra grada sa budućim sportskim sadržajima, a biće prilagođena kako pješacima, tako i biciklistima i osobama sa smanjenom pokretljivošću"

4187 pregleda 9 komentar(a)
Pasarela u Mojkovcu, Foto: Uprava javnih radova
Pasarela u Mojkovcu, Foto: Uprava javnih radova

Izgradnja pasarele u Mojkovcu, preko magistralnog puta Podgorica-Bijelo Polje, u koju su Vlada Crne Gore i Uprava javnih radova investirale oko 2,2 miliona eura, u završnoj je fazi.

To je juče saopšteno iz Uprave javnih radova.

Kako se navodi, riječ je o značajnom projektu, čiji je cilj valorizacija prostora nekadašnjeg jalovišta kao sportsko-rekreativne zone.

“Pasarela će omogućiti bezbjedniju i efikasniju vezu centra grada sa budućim sportskim sadržajima, a biće prilagođena kako pješacima, tako i biciklistima i osobama sa smanjenom pokretljivošću. Širina mosta preko magistrale je sedam metara, a njegova ukupna dužina iznosi 62,65 metara. Silazna rampa je širine pet metara i dužine 176,66 metara. Kružni dio pasarele sadržaće ‘zeleni trg’ sa podnim fontanama, lift nosivosti osam osoba, rasvjetu i drvene klupe”, navodi se u saopštenju.

Završeni su kompletni radovi u okviru prve faze, koji su obuhvatili izradu armirano-betonske konstrukcije mosta i spiralne rampe, dio instalacija jake struje, vodovoda i kanalizacije, betoniranje temelja, zidova, ploča podnih fontana, kaskadnih žardinjera, ugradnju kamene podloge, obradu fasadnih zidova.

“U okviru druge faze, za koju se očekuje da će biti završena do kraja godine, preostalo je postavljanje nadstrešice na mostu, instaliranje lifta i uređenje terena, nakon čega će biti sproveden postupak tehničkog prijema objekta. Na prostoru bivšeg jalovišta Uprava javnih radova je tokom protekle godine realizovala i projekat izgradnje pratećih sadržaja, koji su obuhvatili pješačke staze sa rasvjetom i klupama, u vrijednosti od 154.300 eura”, saopšteno je iz Uprave javnih radova.

Bonus video: