završeni radovi

Novo dječje igralište na Vrelima Ribničkim

Predstavnik Savjeta Evrope, Alesandro Bote, istakao je da je ovo jedan od načina da se odgovori trenutnoj situaciji sa koronavirusom:

1388 pregleda 2 komentar(a)
Foto: PG Biro
Foto: PG Biro

Ekipe gradskog preduzeća Zelenilo d.o.o. završile su radove na izgradnji dječjeg igrališta na Vrelima Ribničkim u Podgorici.

"Na novom igralištu, na podlozi od tartana ugrađen je mobilijar i to: dupla ljuljaška, njihalica i tobogan sa kulom. Prostor je oplemenjen sadnicama drveća, a ugrađen je i novi parkovski mobilijar. U cilju povećanja stepena bezbjednosti djece, ali i očuvanja mobilijara i ovo dječije igralište je ograđeno zaštitnom ogradom", saopšteno je iz PG biroa.

Sredstva za opremanje igrališta obezbijeđena su jednim dijelom kroz program ROMACTED, zajedničku inicijativu Evropske komisije i Savjeta Evrope, koji se implementira na području Zapadnog Balkana, a Glavni grad Podgorica će posredstvom Sekretarijata za socijalno staranje opredijeliti još 1.500 eura za dodatno uređenje tog prostora.

Predstavnik Savjeta Evrope, Alesandro Bote, istakao je, kako je saopšteno, da je ovo jedan od načina da se odgovori trenutnoj situaciji sa koronavirusom:

“Ovo je mali doprinos od strane Savjeta Evrope u okviru projekta ROMACTED finansiranog od Evropske komisije i sprovedenog od strane NVO Mladi Romi, koji želi da odgovori i na krizu sa COVID 19 među romskim zajednicama u Crnoj Gori: osim podjele higijenskih paketa i paketa sa hranom željeli smo da damo doprinos poboljšanju uslova zivota na Koniku, počevši od zajedničkih prostora namijenjenih najmlađima. Zahvaljujemo Glavnom gradu Podgorica na saradnji i nadamo se da ćemo nastaviti da pomažemo populaciju Roma u Podgorici i Crnog Gori.”

Iz PG biroa napominju da je ovo trinaesto dječje igralište čiju je izgradnju realizovalo “Zelenilo”. "Kako je socijalna inkluzija djece jedan od prioriteta ove gradske uprave, u narednom periodu nastaviće se sa aktivnostima na obezbjeđivanju boljih uslova za život u Glavnom gradu, sa akcentom na najmlađe", zaključuje se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas