Završeni radovi na rekonstrukciji ulice Miloja Pavlovića u Gornjoj Gorici

Gradonačelnik Vuković je saopštio da je Glavni grad u rekonstrukciju ulice Miloja Pavlovića i bočnih kraka ove godine uložio oko 1.6 miliona eura

3985 pregleda 7 komentar(a)
Foto: PG Biro
Foto: PG Biro

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, sa saradnicima, danas je obišao završene radove na rekonstrukciji ulice Miloja Pavlovića u Gornjoj Gorici.

Tom prilikom istakao je, kako je saopšteno, da je uprkos brojnim izazovima koje je donijela pandemija koronavirusa, Glavni grad "finansijski stabilan sistem koji i u ovoj godini uspijeva da realizuje razvojne planove čak i iznad očekivanja."

“O tome najbolje govori podatak da smo na današnji dan realizovali kapitalni budžet u iznosu od preko 32 miliona eura, što je čak 50% više nego u isto virjeme prošle godine, a zahvaljujući tome danas smo u Gornjoj Gorici priveli kraju realizaciju još jedne vrijedne investicije, odnosno temeljne rekonstrukcije najznačajnije saobraćajnice u ovom naselju, a to je Ulica Miloja Pavlovića čija je rekonstrukcija započela davne 2008. godine kada je završena prva faza”, istakao je Vuković.

On je saopštio da je Glavni grad u rekonstrukciju ulice Miloja Pavlovića i bočnih kraka ove godine uložio oko 1.6 miliona eura.

“Mi smo ove godine uspjeli da završimo drugu i treću fazu u dužini od 1,5 km i tako realizujemo investiciju vrijednu cca 1.300.000 eura, a uporedo privodimo kraju i radove na rekonstrukciji tri bočna kraka u vrijednosti 230.000 eura, tako da ćemo na kraju ove godine biti u prilici da konstaujemo da smo samo u ovaj segment unapređenja infrastrukture u Gornjoj Gorici u toku 2020. godine uložili gotovo 1.600.000 eura, što je podatak za ponos i nemam dilemu da naš osjećaj dijele i ljudi koji žive ovdje”, naglasio je Vuković.

Gradonačelnik je, kako je saopšteno, istakao da se kruna napora na unaprjeđenju kvaliteta infrastrukture u tom dijelu grada odnosi i na projekat izgradnje novog bulevara koji će povezati kružni tok na raskrsnici Cetinjskog i Nikšićkog puta sa Komanskim mostom, odnosno, mjestom odakle će se nastaviti bulevar prema Danilovgradu koji se već intenzivno gradi.

“Proces eksproprijacije je u toku, a Glavni grad do sada je potrošio pola miliona eura i ako nastavimo tim tempom uz razumijevanje građana i davanja sagalasnosti da se uđe u realizaciju te višemilionske investicije mogli bismo da očekujemo da do kraja naredne godine možda dobijemo i novi bulevar u Gornjoj Gorici i na taj način zaokružimo priču o unapređenju infrastrukture u ovom dijelu grada”, zaključio je Vuković.

Gradonačelnik se zahvalio građanima na strpljenju i razumijevanju tokom izvođenja radova naglašavajući da im je, kako se navodi u saopštenju, Glavni grad to "vratio na najbolji način jer je ovaj vrijedan posao završio u predviđenom roku", kao i izvođaču radova kompaniji Gradnja promet i Agenciji za izgradnju i razvoj Podgorice.

Direktor Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice Srđan Raičević iskazao je zahvalnost mještanima Gornje Gorice na strpljenju koje su pokazali prilikom izgradnje, kao i na korektnoj saradnji tokom izvođenja radova.

„Podsjetiću da smo u februaru završili jedan dio ove saobraćajnice do raskrsnice Kragujevačke i Ulice Miloja Pavlovića u vrijednosti od 380.000 eura i tada obećali mještanima ovog dijela grada da ćemo u tekućoj godini završiti kompletnu rekonstrukciju i povezati Cetinjski bulevar sa Nikšićkim putem do kraja ove godine. Radovi na ovoj saobraćajnici su počeli 25. maja i završeni su u ugovorenom roku“, saopštio je Raičević. Istakao je, kako je saopšteno, i da su određene informacije po pitanju kašnjenja sa završetkom radova na ovoj saobraćajnici "apsolutno netačne, jer je Ulica Miloja Pavlovića završena onako kako je i planirano."

Raičević je naglasio da je saobraćajnica duga 1.100 metara, vrijednosti 910.000 eura, sa kompletnom infrastrukturom - tk instalacijama, atmosferskom, fekalnom kanalizacijom i javnom rasvjetom.

Bonus video: