Obnovljeno 15 biciklističkih parkinga u Podgorici

Pored renoviranja biciklističkog mobilijara, organizovana je i višednevna biciklistička tura po crnogorskom primorju

4033 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Nevladina organizacija Biciklo.me proteklih je dana u Podgorici, u okviru projekta “Balkaravana 2020”, renovirala petnaest biciklističkih parkinga koji su postavljeni ranijih godina, čime su, kako navode, podržali Plan održive urbane mobilnosti (SUMP).

Pored renoviranja biciklističkog mobilijara, dodaju, organizovana je i višednevna biciklistička tura po crnogorskom primorju. "Na planiranju i realizaciji biciklističkih tura, zajedničkim su snagama radili Centar za životnu sredinu iz Banja Luke, Ulice za bicikliste iz Beograda, Priroda i društvo – Bajkultura iz Zenice, GO2 iz Skadra, kao i Biciklo.me iz Podgorice", navodi se u saopštenju.

U sklopu ovog projekta, dodaju iz NVO Biciklo.me, održane su četiri biciklističke ture - u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Srbiji. "Partnerske organizacije su se u svojim zajednicama bavile renoviranjem postojećih ili izgradnjom novih biciklističkih parkinga."

Petočlana grupa crnogorskih biciklista je, navode, prešla više stotina kilometara na maršruti: Podgorica – Ulcinj – Tivat – Boka Kotorska – Luštica – Njeguši – Čevo – Podgorica, o čemu je snimljen i film.

"Balkaravana 2020" je dio regionalnog projekta „Od održive mobilnosti ka održivom miru“ koji se sprovodi uz podršku Regional Youth Cooperation Office (RYCO) i Western Balkans Fund (WBF).

Bonus video: