studenti koriste onlajn servise

UCG: Koronavirus ubrzao digitalizaciju procesa nastave

"Od početka pandemije, Centar informacionog sistema je u prvi plan stavio komunikaciju između studenata i nastavnog kadra, aktuelizovao ranije razvijene distance learning (DL) servise, odnosno servise za učenje na daljinu, inovirao i izradio nove infrastrukture, koje bi mogle na najadekvatniji način odgovoriti izazovima i okolnostima koje je nametnula pandemija"

2444 pregleda 1 komentar(a)
Foto: UCG
Foto: UCG

Pandemija koronavirusa je uslovila da od 10 odsto aktivnih studenata Univerziteta Crne Gore u martu, danas studenti u punom kapacitetu koriste onlajn servise Centra informacionog sistema (CIS) tog univerziteta, saopšteno je iz UCG.

"Od početka pandemije, Centar informacionog sistema je u prvi plan stavio komunikaciju između studenata i nastavnog kadra, aktuelizovao ranije razvijene distance learning (DL) servise, odnosno servise za učenje na daljinu, inovirao i izradio nove infrastrukture, koje bi mogle na najadekvatniji način odgovoriti izazovima i okolnostima koje je nametnula pandemija."

Da bi se ispoštovale mjere protiv širenja virusa, dodaju, Centar informacionog sistema je razvio softver za elektronsku predaju dokumentacije i upis kandidata u prvu godinu osnovnih i master studija, a samo u prvom roku je više od 3.700 kandidata završilo prijavu putem tog sistema. Od početka nastavne godine, navode iz UCG, 11.000 studenata je koristilo DL platformu, a u prosjeku se realizuje više od 20 video konferencija svakoga dana.

"Još od nastavne 2018/19. godine studenti su, putem lansiranog servisa, mogli preuzeti automatski generisane kredencijale (podatke za logovanje) koji im omogućavaju pristup svim onlajn servisima koje pruža Akademska mreža, odnosno AAA infrastrukturi. Ova infrastruktura, u početku planirana za pristup mejlu i Eduroam servisu, pokazala se odličnom za autorizaciju na e- learning sistem."

Za brzo i sigurno dostavljanje kredencijala studenatima, bez odlaska u studentsku službu, imajući u vidu novonastalu situaciju, Centar informacionog sistema je razvio i SMS servis.

Sa ciljem da se olakša nastavnom osoblju, ističu iz UCG, obučen je i tim IT administratora univerzitetskih jedinica sa kojima je CIS kreirao pojedinačne kurseve na DL platformi i dodjeljivao adekvatna prava profesorima i studentima.

"Za rješavanje svih problema onlajn nastave u najbržem roku, kako za studente tako i za profesore, pokrenuta je korisnička podrška na mejlu: nastava@ucg.ac.me".

"S obzirom na to da nastavni proces zahtijeva audio vizuelni kontakt, CIS je kreirao klaster od 14 BigBlueButton servera koji omogućavaju video konferencije i integrisao ga sa instaliranom DL platformom. Profesor sada može, direktno na DL platformi, kreirati video konferencije, snimati ih u realnom vremenu i postaviti ih za dalje gledanje, pored ranijih mogućnosti postavljanja materijala, kreiranja aktivnosti i testova", dodaju iz UCG.

Pored svih ovih aktivnosti, ističu, zaposleni CIS-a su radili i na inoviranju zvaničnog sajta Univerziteta Crne Gore, aplikaciji studenske službe i finansija, obračuna opterećenja zaposlenih, pripreme za sprovođenje fiskalizacije, redovnog održavanja servera, ostalih servisa i linkova između jedinica, kao i rekonstrukciju glavne sistem sale CIS-a Univerziteta Crne Gore.

Preporučujemo za Vas