Dogovorili prekid radova na Skrbuši do sastanka sa Bulatovićem

Sastanak je planiran početkom naredne sedmice

7914 pregleda 19 komentar(a)
Foto: Dragana Šćepanović
Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 28.11.2020. 11:03h

Grupa mještana i vlasnika imanja kolašinskog sela Rečine i jutros je spriječila zaposlene u BB Solar, firmi koja izvodi radove na mHe Skrbuša, da dođu do gradilišta.

Predstavnici izvođača radova i predstavnici mještana koji brane radove na mHe, uz medijaciju policije, dogovorili su da se radovi obustave do sastanka sa predsjednikim Opštine Milosavom Batom Bulatovićem.

Sastanak je planiran početkom naredne sedmice. Kako je kazao Vasilije Ivanović, mještani koji se protive gradnji će čekati Bulatovićev poziv.

foto: Dragana Šćepanović

Mještani jutros nisu dozvoljavali prolazak jedino vozilima izvođača i podizvođača radova. Na mjestu blokade je stigla i kolašinska interventna jedinica.

foto: Dragana Šćepanović

Nastavak radova sprječavan je i juče, zbog čega je više puta dolazila policija, komunalna inspekcija, Komunalna policija... Nekoliko mještana i aktivista je privedeno u policiju da daju izjave, a jednog od vlasnika imanja komunalna inspekcija je kaznila 1.500 eura zbog "postavljanja fizičke prepreke na javnom putu".

Iz firme BB Solar "Vijestima" je juče rečeno da su željeli da nastave radove na putnoj infrastrukturi, što je dio obavezujuće donacije koncesionara Mjesnoj zajednice. Iz firme koja izvodi radove tvrde da su ih pozvali mještani koji se ne protive gradnji mHE. Dinamika radova na putnoj infrastrukturi, tvrde, već je dogovorena. Navodno, koncesionar, firma Dekar, namjerava da u selo uloži pola miliona eura.

Bonus video: