Tivat: Požar u potkrovlju kuće porodice Belan, pričinjena veća materijalna šteta

Požar je stavljen pod kontrolu oko 18.30 sati, a neposredno nakon toga i potpuno ugašen

12137 pregleda 8 komentar(a)
Vatrogasci na terenu, Foto: SZS Tivat
Vatrogasci na terenu, Foto: SZS Tivat

Pripadnici Službe zaštite Opštine Tivat ugasili su požar koji je večeras oko 18 sati iz za sada još zvanično neutvrđenih razloga, izbio u potkrovlju kuće porodice Belan u naselju Radoševići u Tivtu.

Požar je stavljen pod kontrolu oko 18.30 sati, a neposredno nakon toga i potpuno ugašen.

U ovom incidentu na sreću nije povrijeđen niko od ukućana, a u gašenju požara učestvovao je kompletan sastav SZS Tivat uz učešće pripadnika Dobrovoljnog vatrogasnog voda iz Tivta i Dobrovoljnog vatrogasnog društva "Krtoli" iz Radovića, sa ukupno pet protivpožarnih vozila.

Vatra je izazvala veću materijalnu štetu jer je potkrovlje većim dijelom izgorelo ali su vatrogasci uspjeli da zaštite ostatak objekta i spriječe nastanak štete na nižim etažama kuće.

"Uzrok požara se ispituje a na lice mjsta izašli su i propadnici Odjeljenja bezbjednosti Tivat i inspektor za zaštitu od požara i eksplozija", kazao je "Vijestima" v.d. načelnik Službe zaštite Tivta Zoran Barbić.

Iako se on u kućnim uslovima oporavlja od koronavirusa koji je preležao u bolnici u Kotoru i još nije u potpunosti izliječio obostranu upalu pluća, Barbić koji je zvanično na bolovanju, ipak je bio na licu mjesta i koordinisao akciju gasilaca na požarištu u Radoševićima.

Bonus video: