Specijalna bolnica Ars Medica – Centar za lasersku hirurgiju

Jedan od fokusa centra za lasersku hirurgiju je liječenje hemoroidalne bolesti primjenom diodnog lasera tj. laserske hemoroidoplastike

23798 pregleda 21 reakcija 0 komentar(a)
Specijalna bolnica Ars Medica, Foto: Specijalna bolnica Ars Medica
Specijalna bolnica Ars Medica, Foto: Specijalna bolnica Ars Medica

Specijalna bolnica Ars Medica je jedna od prvih privatnih zdravstvenih ustanova u Crnoj Gori koja sa svojim savremenim centrom za lasersku hirurgiju nudi širok spektar minimalno invazivnih operativnih procedura sa brzim oporavkom i značajno umanjenim procentom post operativnih komplikacija.

foto: Specijalna bolnica Ars Medica

Jedan od fokusa centra za lasersku hirurgiju je liječenje hemoroidalne bolesti primjenom diodnog lasera tj. laserske hemoroidoplastike.

Ova bolest pogađa više od 50% ljudi srednje i starije životne dobi, a smetnje uzrokovane tom bolešću značajno utiču na kvalitet života, te u slučaju komplikacija mogu ozbiljno ugroziti zdravlje bolesnika.

HIGIJENSKO - DIJETETSKE MJERE, REGULACIJA STOLICE I UPOTREBA LJEKOVA UBLAŽIĆE TEGOBE, ALI NISU TRAJNO RJEŠENJE.

JEDINO LIJEČENJE KOJIM SE TRAJNO RJEŠAVA HEMOROIDALNA BOLEST JE

HIRURŠKI TRETMAN.

foto: Specijalna bolnica Ars Medica

„Laserska hemoroidoplastika je minimalno invazivan, efikasan i siguran tretman hemoroidalne bolesti”, kaže dr Vladimir Dobričanin, specijalista opšte hirurgije na čelu centra za lasersku hirurgiju Specijalne Bolnice Ars Medica. „Vrijeme oporavka je brzo i lako, a mogućnost post operativnih komplikacija minimalna“, navodi dr Dobričanin.

foto: Specijalna bolnica Ars Medica

U okviru centra za lasersku hirurgiju se nalazi i odjeljenje vaskularne hirurgije na čelu sa dr Dušanom Babićem, jednim od najpriznatijih regionalnih stručnjaka za patologiju krvnih sudova/vena.

Proširene vene su jedna od najprevalentnijih patologija u populaciji, izazvana mnoštvom faktora, počevši od nasljednih faktora pa sve do životnih navika.

foto: Specijalna bolnica Ars Medica

„Zanemarivanje početnog stanja može da dovede do razvoja bolesti i pratećih komplikacija, pogotovo u sadašnjem vremenu, gdje je usljed pandemije COVID19 virusa značajan broj pacijenata smanjio nivo kretanja i fizičkih aktivnosti koje su esencijalne za prevenciju i odlaganje komplikacija kod vaskularnih bolesti. Laserski tretman je minimalno invazivni pristup koji brzo i efikasno rješava problem proširenih vena, sa kratkim i bezbolnim post operativnim tokom, i postizanjem željenih funkcionalnih i estetskih rezultata“.

foto: Specijalna bolnica Ars Medica

Upotreba lasera je takođe moguća u estetskoj hirurgiji, kao kod estetske korekcije podočnjaka.

Kao što kaže prim. dr Siniša Glumičić, specijalista maksilofacijalne hirurgije na čelu odjeljenja estetske hirurgije Specijalne bolnice Ars Medica - korekcija podočnjaka je hirurški zahvat kojim se eliminišu neželjeni i često genetski prouzrokovani masni jastučići ispod očiju.

foto: Specijalna bolnica Ars Medica

Tehnika uklanjanja koju primarno koristimo u našoj bolnici naziva se TRANSKONJUKTIVALNA BLEFAROPLASTIKA - podrazumijeva upotrebu lasera kojim se pristupa kroz konjuktivu donjeg kapka u prostor gdje se nalaze masni jastučići.

Tim putem se mogu potpuno odstraniti, pri čemu nema vidljivog ožiljka, postavljenih šavova, niti bilo kojeg znaka hiruške operacije.

Takođe, ovaj pristup eliminiše mogućnost nastanka ektropiona (izvrtanje donjeg kapka) koji je, nažalost, česta komplikacija kod standardnog pristupa spoljašnjim rezom.

foto: Specijalna bolnica Ars Medica

Korišćenjem ove tehnike i transkonjuktivalnog pristupa, oporavak je vrlo brz i svi pacijenti napuštaju kliniku istog dana, dok je većina pacijenata spremna da se vrati svakodnevnim aktivnostima za 7 dana.

Svi pacijenti koji su kandidati za lasersku hirurgiju mogu bezbjedno ući u operativni program i pored trenutno otežane situacije prouzrokovane pandemijom COVID-19.

SPECIJALNA BOLNICA ARS MEDICA NUDI MOGUĆNOST PCR TESTIRANJA, KAO I BRZIH ANTIGENSKIH I SEROLOŠKIH TESTOVA, KAKO BI I PACIJENTI I ZDRAVSTVENO OSOBLJE MOGLI SIGURNO DA UĐU U OPERATIVNI POSTUPAK.

foto: Specijalna bolnica Ars Medica

Posjetite www.arsmedica.co.me za više informacija.