Marković: Vlada će pomoći građanima ugroženim današnjim zemljotresom

Četiri porodice, tri iz Plava i jedna iz beranskog sela Vinicka će morati da privremeno potraže drugi krov nad glavom, jer su njihove stare kuće oštećene u zemljotresu koji je danas pogodio Crnu Goru
84 pregleda 7 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Vlada Crne Gore
Duško Marković, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 04.01.2018. 15:58h

Povodom zemljotresa koji je danas pogodio sjeveroistočni dio Crne Gore, predsjednik Vlade Duško Marković pozvao je lokalne i državne službe, i sve druge institucije i ustanove, da pojačaju svoju aktivnost i pomognu građanima koji su ugroženi današnjim zemljotresom.

"Vlada i ja kao predsjednik, bićemo uz građane Plava, Gusinja, Andrijevice i Berana, i pomoći u saniranju posljedica zemljotresa koji je teže pogodio ove opštine“, poručio je premijer Marković.

Zemljotres jačine 5.2 stepeni Rihtera potresao je danas Crnu Goru u 11 časova i 46 minuta. Posle toga je uslijedilo osam manjih potresa od kojih je najjači bio 3.4 stepeni Rihtera, a najslabiji 1.9 stepeni.

Četiri porodice, tri iz Plava i jedna iz beranskog sela Vinicka će morati da privremeno potraže drugi krov nad glavom, jer su njihove stare kuće oštećene.

Iz MUP-a je saopšteno da predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova – Direktorata za vanredne situacije i Uprave policije već aktivno djeluju na terenu u više opština u sjevernom regionu Crne Gore kako bi zajedno sa predstavnicima lokalnih samouprava prikupili informacije o eventualnoj šteti koju je prouzrokovao zemljotres.

Bonus video: