Ministarstvo zdravlja: Nekorektno je namjerno prenebregavati rezultate ove Vlade

"Za izgradnju Klinike za infektivne bolesti i Klinike za dermatovenerologiju urađen je i revidovan glavni projekat, obezbijeđene su sve potrebne dozvole i saglasnosti i pripremljen je tenderski dokument i isti je dostavljen Upravi javnih radova na dalju procedure", kazali su iz Ministarstva

5510 pregleda 4 komentar(a)
Izgled objekta gdje će biti smještene nove klinike, Foto: Ministarstvo zdravlja
Izgled objekta gdje će biti smještene nove klinike, Foto: Ministarstvo zdravlja

Povodom navoda iz ekspozea mandatara Zdravka Krivokapića da će jedna od stvari kojom će se baviti u narednom periodu biti “Reforma zdravstvenog sistema uz stvaranje uslova za početak realizacije kapitalnih projekata (izgradnja novog Urgentnog centra, izgradnja Klinike za infektivne bolesti, izgradnja Klinike za psihijatriju)“, u obavezi smo da podsjetimo naše građane da su uslovi za realizaciju ovih projekata, novac i svi neophodni preduslovi stvoreni upravo od ove Vlade i Ministarstva zdravlja.

To su saopštili iz Ministarstva zdravlja dodavši da "kolege iz buduće Vlade mogu samo da nastave ove kvalitetne projekte, a na zadovoljstvo svih građane ove države. Nekorektno je namjerno i svjesno, a nije prvi put, da se rezultati ove Vlade prenebregavaju i da se na njih žmuri".

Kako kažu, zbog toga predstavljaju zainteresovanoj javnosti šta je sve na realizaciji ovih projekata, koje mandatar pominje, već urađeno:

"Za izgradnju Klinike za infektivne bolesti i Klinike za dermatovenerologiju urađen je i revidovan glavni projekat, obezbijeđene su sve potrebne dozvole i saglasnosti i pripremljen je tenderski dokument i isti je dostavljen Upravi javnih radova na dalju procedure. Za finansiranje ovog projekta Ministarstvo zdravlja je, uz podršku Kancelarije za evropske integracije Vlade Crne Gore, uspješno realizovalo pregovore sa Evropskom komisijom i obezbijedilo sredstva iz Programa IPA 2018 u iznosu od 8.532.043 eura čime su u potpunosti pokriveni troškovi izgradnje objekta iz sredstava granta", kazali su iz Ministarstva.

Po pitanju izgradnje Klinike za mentalno zdravlje tvrde da je urađen i revidovan glavni projekat.

"Obezbijeđene su sve potrebne dozvole i saglasnosti. Ukupna vrijednost projekta (sa opremanjem i namještajem) iznosi 4.823.799 eura sa PDV-om (bez troškova nadzora i nepredviđenih troškova). Za finansiranje projekta obezbijeđena su sredstva iz donacija Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti (NKT). Za izgradnju novog objekta Urgentnog centra Kliničkog centra Crne Gore u toku je izrada projektnog zadatka", zaključuju iz Ministarstva zdravlja.

Bonus video: