Bečić: Radićemo na poboljšanju položaja osoba sa invaliditetom

„Konstatujući složen položaj osoba sa invaliditetom u crnogorskom društvu, Bečić izrazio je spremnost da novi skupštinski saziv, kroz zakonodavne i nadzorne aktivnosti, pruži doprinos unapređenju položaja OSI“, kaže se u saopštenju

1788 pregleda 1 komentar(a)
Sa sastanka u Skupštini, Foto: Skupština Crne Gore
Sa sastanka u Skupštini, Foto: Skupština Crne Gore

Novi skupštinski saziv će, kroz zakonodavne i nadzorne aktivnosti, doprinijeti unapređenju položaja osoba sa invaliditetom (OSI), poručio je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

On se danas, povodom Međunarodnog dana OSI, sastao sa predstavnicima nevladinih organizacija (NVO) posvećenih zaštiti prava osoba sa invaliditetom.

Kako je saopšteno iz Skupštine, sastanku su prisustvovali Marina Vujačić iz Udruženja mladih sa hendikepom, Goran Macanović iz Saveza slijepih i Milisav Korać iz Saveza udruženja roditelja djece i omladine sa teškoćama u razvoju „Naša inicijativa“.

„Konstatujući složen položaj osoba sa invaliditetom u crnogorskom društvu, Bečić izrazio je spremnost da novi skupštinski saziv, kroz zakonodavne i nadzorne aktivnosti, pruži doprinos unapređenju položaja OSI“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Bečić, osvrnuvši se na dosadašnju konstruktivnu saradnju parlamenta sa tim NVO, izrazio otvorenost za nastavak i intenziviranje saradnje na nivou nadležnih skupštinskih radnih tijela.

Bečić je podsjetio da je, u cilju olakšanog boravka osobama sa invaliditetom, u plenarnoj sali Skupštine, pored pristupne rampe, obezbijeđeno i mjesto sa kojeg se moguće direktno obratiti.

„Sagovornici su upoznali predsjednika sa aktuelnim projektima, izrazivši očekivanje da će Skupština nastaviti sa aktivnostima na stvaranju pretpostavki, koje će u potpunosti omogućiti nesmetane uslove za kretanje i rad osoba sa invaliditetom“, kaže se u saopštenju.

Bonus video: