Vlada donijela više kadrovskih rješenja

Donijeta su rješenja kojima su zbog podnošenja ostavke prestali mandati generalnoj sekretarki Vlade Nataši Pešić, zamjeniku generalnog sekretara Vlade Nikoli Dedeiću, kao i, na lični zahtjev, pomoćniku generalnog sekretara Vlade Ivu Đokoviću

7333 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Arhiva Vijesti
Foto: Arhiva Vijesti

Vlada Crne Gore je, bez održavanja sjednice, donijela više odluka u okviru kadrovskih pitanja.

Edin Jašarović je imenovan na dužnost predsjednika Savjeta Filmskog centra Crne Gore. Za članicu Savjeta imenovana je Jovana Bojović umjesto Andreja Nikolaidisa, koji je razriješen dužnosti prije isteka mandata zbog podnošenja ostavke.

Za člana Savjeta Narodnog muzeja Crne Gore imenovan je Srđa Martinović umjesto Aleksandra Čilikova koji je razriješen zbog isteka mandata.

Na dužnost direktora Kraljevskog pozorišta Zetski dom imenovan je Ilija Subotić umjesto Vesne Miranović, koja je razriješena dužnosti prije isteka mandata, zbog ispunjenja uslova za prestanak radnog odnosa po sili zakona.

Za članicu Savjeta Agencije za investicije Crne Gore imenovana je Ljiljana Belada umjesto Radosava Babića koji je podnio ostavku,

Za pomoćnicu direktora Zavoda za školstvo – rukovoditeljku Sektora za unapređivanje obrazovanja postavljena je Nataša Gazivoda, dosadašnja v.d. pomoćnice direktora tog Zavoda.

Donijeta su rješenja kojima su zbog podnošenja ostavke prestali mandati generalnoj sekretarki Vlade Nataši Pešić, zamjeniku generalnog sekretara Vlade Nikoli Dedeiću, kao i, na lični zahtjev, pomoćniku generalnog sekretara Vlade Ivu Đokoviću.

Vlada je donijela rješenja kojima su na lični zahtjev razriješeni dužnosti državni sekretari u Ministarstvu javne uprave Lindon Gjelaj i Ministarstvu nauke Saša Ivanović, državna sekretarka u Ministarstvu rada i socijalnog staranja Vukica Jelić, kao i predsjednica Komisije za žalbe u postupku za povraćaj imovinskog prava ili obeštećenje, prije isteka mandata Vera Medojević.

Za pomoćnicu direktora Uprave za igre na sreću – rukovoditeljku Sektora za poslove igara na sreću postavljena je Vukica Jelić.

Donijeta su rješenja kojima su prestali, na lični zahtjev, mandati sekretaru Ministarstva za ljudska i manjinska Valonu Dasharamiju i sekretarkama Ministarstva nauke Smiljani Prelević i Ministarstva sporta i mladih Tatjani Bulatović kao i generalnim direktorima Direktorata za medije u Ministarstvu kulture Željku Rutoviću, Direktorata za razvoj nacionalnog brenda i zaštitu potrošača u Ministarstvu ekonomije Jovu Rabrenoviću, Direktorata za unapređenje i zaštitu prava manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava Leonu Gjokaju, Direktorata za odnose sa vjerskim zajednicama u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava Ismetu Latiću, Direktorata za investicije, razvoj malih i srednjih preduzeća i upravljanje EU fondovima u Ministarstvu ekonomije Radosavu Babiću i Direktorata za inspekcijske poslove i licenciranje u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Aleksandru Dajkoviću.

Bonus video: