Kolašin: Konačno renoviraju Dom penzionera

Kolašinci do polovine naredne godine dobijaju Dnevni boravak za odrasla i starija lica sa invaliditetom

2476 pregleda 56 reakcija 7 komentar(a)
Dom penzionera u Kolašinu -, Foto: Dragana Šćepanović
Dom penzionera u Kolašinu -, Foto: Dragana Šćepanović

U Kolašinu je juče sa predstavnicima Ministarstva rada i socijalnog staranja potpisan ugovor o adaptaciji objekta Udruženja penzionera, u okviru kojeg će biti izgrađen dnevni boravak za odrasla i starija lica sa invaliditetom.

Radovi na projektu, koji finansira Ministarstvo rada, počeće na proljeće, najavljeno je iz kolašinske opštine.

“Nadamo se da ćemo adaptacijom tog objekta dobiti prostor za dnevni boravak starijih lica i lica sa invaliditetom i smatramo da je to doprinos, uz pomoć države i naše Opštine da ova kategorija može imati kvalitetniji život u našoj sredini. Biće uređeno oko 80 kvadrata prostora, a objekat će dobiti i novu fasadu”, kazao je predsjednik Opštine Milosav Bato Bulatović.

On je naveo da je postojeća zgrada bila dotrajala i odavno zrela za adaptaciju.

Bulatović ističe da na taj način Opština Kolašin nastavlja sa brigom prema ranjivim grupama gdje uvijek stare osobe u stanju socijalne potrebe imaju poseban tretman.

“Pored rekonstrukcije donjeg sprata Doma penzionera, biće uređena i fasada na objektu, a ono što je izuzetno važno, sačuvaće se arhitektonska originalnost ovoga objekta. Izvođač radova je preduzeće ‘Karadag Consulting & Construction’ DOO, a vrijednost oko 60.000 eura”, kazao je Bulatović.

Planirano je da se Dnevni boravak za odrasla i stara lica sa invaliditetom stavi u funkciju do polovine naredne godine.

Bonus video: