Incident u selu Kaludra, korišćene palice i biber sprej: Koncesionar napao predsjednika MZ i njegovog zamjenika

“Mi smo trenutno u bolnici i čekamo na snimanje, da se vidi imali preloma. Ovo je nečuveno, tukli su nas kao bijesni psi čime su stigli” - rekao je Ralević

37777 pregleda 479 reakcija 23 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Arhiva Vijesti
Ilustracija, Foto: Arhiva Vijesti

Jutros oko osam i trideset došlo je do teškog incidenta u selu Kaludra, kada je koncesionar šuma na to području Mileta Jelić sa svojim radnicima fizički napao predsjednika MZ Kaludra Milića Ralevića i njegovog zamjenika Milana Ralevića i nanijeli im teže povrede.

Do incidenta je došlo u kafani Marija Magdalena, nadomak sela, a napadači su protiv mještana koristili biber sprej, palice i stolice.

Predsjednik MZ Milić Ralević je Vijestima rekao da je ovo vrhunac obračuna "šumske mafije sa mještanima."

“Mi smo trenutno u bolnici i čekamo na snimanje, da se vidi imali preloma. Ovo je nečuveno, tukli su nas kao bijesni psi čime su stigli”, rekao je Ralević.

Vijestima je iz beranske policije potvrđeno da je došlo do incidenta i da su priveli veći broj učesnika tuče.

“Čekamo samo kvalifikaciju povreda, da vidimo da li ima lomova. Za ima se stavlja na teret remećenje javnog reda i mira” - kazao je sagovornik iz policije. Mještani sela Kaludra kod Berana već nekoliko mjeseci blokiraju puteve i ometaju tajkune da ubrzano sijeku i odvoze šumsku gradju, prije promjene vlasti i sigurnih gubitaka dvodecenijskih privilegija.

Oni su optužili i Upravu za šume i Demokratsku partiju socijalista da su pred izbore dijelili sumu i običnim građanima čime su im plaćali za sigurne glasove.

Nedavno su od Uprave za šume po Zakonu o slobodnom pristupu informacijama tražli spisak kome su sve dodjeljivane šume.

Iz policije su Vijestima kazali da su činili sve da ne dođe do ovakvog rasplet i da su ranije obezbjeđivali sve blokade.

Milić Ralević je kazao da se ovo događaj “jer smo ušli u osinjak šumske mafije”.

“To je najgora mafija poslije one koja radi sa narkoticima. Sada su vrlo nervozni jer znaju da gube privilegije. Pokušavaju do posljednjeg dana da izvuku šume sto vise mogu”, kazao je predsjednik MZ Milić Ralević.

Bonus video: