Uprkos krizi, radovi u Herceg Novom na sve strane

Vrijednost radova iznosi oko pola miliona eura

6153 pregleda 63 reakcija 9 komentar(a)
Izgradnja trotoara u Igalu, Foto: Opština
Izgradnja trotoara u Igalu, Foto: Opština

Tokom proteklih mjesec dana na više lokacija u Herceg Novom izvođeni su radovi na uređenju putne infrastrukture, čija ukupna vrijednost iznosi oko pola miliona eura.

“Uprkos krizi koju je izazala pandemija virusa korona, prioritet lokalne uprave ostala je sanacija mreže puteva kroz novska naselja, što za rezultat ima paralelan rad na projektima širom opštine. Za mnoge mještane naselja u zaleđu Herceg Novog ovi projekti predstavljaju veoma značajna ulaganja, koja su prva nakon više desetina godina. Koliko uređeni putevi olakšavaju svakodnevno funkcionisanje i podižu kvalitet života uvjerili su se građani na Vrbanju, Kruševicama, Mokrinama, Ublima, u Mojdežu, Zelenici, Sasovićima, Baošićima”, saopšteno je iz Opštine.

Tako je u Zelenici asfaltirana dionica puta od Džorovog mosta do kasarne. Pri kraju je izgradnja 12 priključaka na kanalizacionu mrežu na potezu od mosta do Kluba penzionera, nakon čega će biti kompletirana sanacija te dionice ukupne dužine preko kilometar. Takođe, urađeno je proširenje puta na dionici od pumpne stanice Opačica do Marića, gdje narednih dana kreće i asfaltiranje. Okončano je betoniranje oko kilometar puta na potezu Rujevo - Obalica, iznad Zelenike.

Počeli su radovi u okviru druge faze sanacije lokalnog puta od Kruševica do Vrbanja. Završeno je asfaltiranje prve dionice puta ka Ublima.

Izvode se radovi na betoniranju i proširenju dionice od Žukove glavice do skretanja za Tijesni klanac. Završeni su i radovi na betoniranju dijela puta Lastva - Sasovići. Protekle nedjelje završeno je proširenje i uređenje puta ka crkvi Sveti Nikola u Baošićima. U toku je druga faza proširenja Ulice Svetozara Živojnovića u Igalu. Lokalna uprava je izdvojila sredstva i za asfaltiranje Ulice Spasića i Mašere. Opština je pomogla i uređenje Bitoljske ulice na Savini, a završeni su tenderi za radove u Ulici bokeških mornara i kraku Ulice braće Grakalić koji vodi ka Šetalištu.

Počela je izgradnja trotoara uz Jadransku magistralu u Igalu. U Sutorini je u toku izgradnja višenamjenskog sportskog igrališta, na prostoru uz novi objekat Dnevnog centra, a završeni su i radovi na drugoj fazi adaptacije glavne novske pijace i ona je ponovo otvorena.

Bonus video: