Episkop budimljansko-nikšićki i administrator mcp

Joanikije: Građani da poštuju mjere, ljekari na izmaku snaga, herojski se bore za svakog oboljelog

"Širenje epidemije korona virusa covid-19, sve više zabrinjava sveukupno čovječanstvo, uključujući i narod Crne Gore. Mnoge porodice su u žalosti zbog gubitka svojih članova koje je odnio ovaj smrtonosni virus, a još veći je broj onih čiji se članovi liječe od istog virusa u bolnicama ili u svojim domovima", kazao je on

28408 pregleda 1697 reakcija 70 komentar(a)
Vladika Joanikije, Foto: Boris Pejović
Vladika Joanikije, Foto: Boris Pejović

Episkop budimljansko-nikšićki i administrator Mitropolije crnogorsko-primorske Joanikije, pozvao je građane da se pridržavaju svih neophodnih mjera, "zasnovanih na medicinskom znanju i iskustvu".

"Širenje epidemije korona virusa covid-19, sve više zabrinjava sveukupno čovječanstvo, uključujući i narod Crne Gore. Mnoge porodice su u žalosti zbog gubitka svojih članova koje je odnio ovaj smrtonosni virus, a još veći je broj onih čiji se članovi liječe od istog virusa u bolnicama ili u svojim domovima", kazao je on.

Dodao da se " divimo ljekarima i medicinskom osoblju koji se već mjesecima bez predaha i odmora herojski bore za svakog oboljelog, ali svako od nas treba da bude zabrinut i za njihovo zdravlje".

"Znamo da su mnogi od njih već na izmaku svojih snaga. Sa molitvom Bogu da svim oboljelima daruje iscjeljenje, ljekarima krepost i izdržljivost, a sa nadom da ćemo ubrzo, uz Božiju pomoć, koristeći se dostignućima medicine i uz herojski podvig ljekara uskoro pobijediti ovu opasnu i zlokobnu pošast, pozivamo sve pravoslavne hrišćane i sve ljude dobre volje da se i dalje drže svih neophodnih mjera zasnovanih na medicinskom znanju i iskustvu", kazao je Joanikije.

On je dodao da ćemo na takav način "kao odgovorna i civilizovana zajednica najbolje pomoći bolesnima i njihovim porodicama, dati snažnu ljudsku podršku ljekarima, a zdrave zaštiti od novih obolijevanja".