Bečić: Bijelo Polje zaslužuje bolji tretman države

"Ako je u svom složenom identitetu uspjelo da spoji i pomiri tolike različitosti, Bijelo Polje mora pronaći način da ostvari spoj bogate tradicije sa izazovima modernosti i budućnosti"
67 pregleda 6 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Aleksa Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 03.01.2018. 11:17h

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić čestitao je građankama i građanima Bijelog Polja Dana opštine.

"Bijelo Polje, opština koja svojim multietničkim, multikonfesionalnim i multikulturalnim skladom služi kao primjer svima nama, zaslužuje mnogo bolji tretman države od onog koji trenutno ima. Nedopustivo je da stanovništvo opštine koja je crnogorskoj kulturi dala i Avda i Miodraga i Rista i Ćamila spada među najsiromašnije u Crnoj Gori. Prkosi svakoj logici i razumu podatak da iz grada na rijeci i pod planinom mladi sve češće odlaze u potrazi za boljim životom. Ako je u svom složenom identitetu uspjelo da spoji i pomiri tolike različitosti, Bijelo Polje mora pronaći način da ostvari spoj bogate tradicije sa izazovima modernosti i budućnosti. Za to pregnuće Bijelo Polje ima i više nego dovoljno prirodnih i ljudskih resursa, kojima samo nedostaje da se njima odgovorno i domaćinski upravlja", navodi se u čestitki Bečića.

Dodaje da su preduslov da Bijelo Polje počne da iskorišćava svoje potencijale i "najzad dobijati obrise lokomotive razvoja crnogorskog sjevera" nužne političke promjene.

Bonus video: