Bečić razgovarao sa predstavnicima DPNCG-a

"Pozdravivši kontinuiranu kooperativnost Službe Skupštine sa predstavnicima sedme sile, zajednički je ocijenjeno da kroz razmatranje predloga upućenih od strane medija postoje mogućnosti za unapređenje i intenziviranje saradnje u dijelu zajedničkih oblasti rada"

7435 pregleda 50 reakcija 4 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Skupština Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 07.12.2020. 19:46h

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sastao se danas sa predstavnicima Društva profesionalnih novinara Crne Gore Milom Radulović, Borisom Pejovićem i Jelenom Popović, saopšteno je iz Bečićevog kabineta.

Sa sastanka
Sa sastankafoto: Skupština Crne Gore

"U otvorenom dijalogu, predsjednik Bečić izrazio je važnost kontinuirane saradnje Parlamenta i predstavnika medija u cilju pravovremenog, tačnog i objektivnog informisanja javnosti o radu njihovih izabranih predstavnika i parlamenta uopšte", saopšteno je iz Bečićevog kabineta.

Radulović i Bečić
Radulović i Bečićfoto: Skupština Crne Gore

Bečić se osvrnuo na značajne ocjene o radu crnogorskog parlamenta kao najtransparentnijeg zakonodavnog organa u regionu i pozdravio inicijativu sagovornika da zajedničkim radom doprinesu unapređenju otvorenosti Skupštine Crne Gore.

Pejović, Radulović i Bečić
Pejović, Radulović i Bečićfoto: Skupština Crne Gore

"Pozdravivši kontinuiranu kooperativnost Službe Skupštine sa predstavnicima sedme sile, zajednički je ocijenjeno da kroz razmatranje predloga upućenih od strane medija postoje mogućnosti za unapređenje i intenziviranje saradnje u dijelu zajedničkih oblasti rada. Ističući da je njihov fokus usmjeren na poboljšanje različitih modela saradnje medija sa Skupštinom Crne Gore, sagovornici su iskazali spremnost da kroz dijalog sa Parlamentom pruže puni doprinos u cilju uspostavljanja transparentnih i cjelishodnih procedura", zaključeno je u saopštenju.

Predstavnici DPNCG, kako su saopštili iz te organizacije, posebno su problematizovali praksu posljednjeg saziva Skupštine po kojoj je mogućnost fotografisanja i snimanja iz plenrne sale bila svedena na nekoliko minuta na samom početku sjednice, reporterima je bio zabranjeno da budu u holu Parlamenta (na samom ulazu), a u nekoliko slučajeva pojačanih političkih tenzija u Parlamentu, reporterima je bilo ograničeno kretanje - zabrana ulaska u hodnike gdje su poslanički klubovi.

"Predsjednika Skupštine upoznali su i sa određenim tehničkim uslovima koji su bili ograničavajući za novinare, a kao problematično ocijenili su i prisustvo policije u novinarskoj kabini. Ističući da je njihov fokus usmjeren na poboljšanje različitih modela saradnje medija sa Skupštinom Crne Gore, sagovornici su iskazali spremnost da kroz dijalog sa Skupštinom pruže puni doprinos u cilju uspostavljanja transparentnih i cjelishodnih procedura", navodi se u saopštenju DPNCG.

Bonus video: