Novi slučaj Herkula Poaroa

Edicija Agate Kristi

8284 pregleda 3 komentar(a)
Novi slučaj Herkula Poaroa, Foto: Vijesti online
Novi slučaj Herkula Poaroa, Foto: Vijesti online

Novi slučaj Herkula Poaroa

Omiljeni detektiv čitavog svijeta Herkul Poaro – legendarna zvijezda Ubistva u Orijent ekspresu Agate Kristi i najnovijih Ubistava s monogramom i Zatvorenog kovčega – vraća se u đavolski pametnoj misteriji koja se odvija u Londonu tridesetih godina dvadesetog vijeka.

Vraćajući se jednog dana s ručka, Herkul Poaro ispred svoje kuće zatiče bijesnu ženu. Ona zahtijeva da joj se objasni zašto joj je Poaro poslao pismo kojim je optužuje za ubistvo Barnabasa Pandija, čovjeka za koga nikad nije čula niti ga je upoznala.

Ni Poaro nikad nije čuo za Barnabasa Pandija niti je koga optužio za ubistvo. Uzrujan, ulazi u kuću gde saznaje da ga čeka posjetilac – muškarac koji takođe tvrdi da je tog jutra dobio pismo u kojem ga Poaro optužuje za ubistvo Barnabasa Pandija.Poaro se pita koliko je još takvih pisama poslato u njegovo ime. Ko ih je poslao i zašto? Što je još važnije, ko je Barnabas Pandi, da li je mrtav, a ako je mrtav, da li je ubijen? Može li Poaro pronaći odgovore a da pritom ne ugrozi još neki život?

Ovaj inspirativni roman možete kupiti po specijalnoj cijeni svakog utorka , ili je naručiti Online preko NTC online shopa.

Bonus video: