MUP: Nevrijeme u srijedu, moguće poplave

Iz Direktorata za vanredne situacije MUP-a su apelovali na građane i ostale subjekte društva da svoje aktivnosti prilagode najavljenim meteorološkim prilikama

22305 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova saopštio je danas da se, na osnovu informacije Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, za srijedu 9. decembar očekuju nestabilne vremenske prilike praćene kišom, povremenim pljuskovima sa grmljavinom i lokalno (u višim predjelima na sjeveru i duž obale), na udare olujnim južnim i jugoistočnim vjetrom.

Na jugu, naročito na primorju i neposredno uz planinsko zaleđe, kako dodaju, očekuje se kratkotrajno jača kiša.

"Zbog jače kiše koja se očekuje tokom srijede i očekivane količine vode, potencijalno su moguće bujične poplave, prvenstveno u urbanim sredinama, na bujičnim tokovima i duž saobraćajnica koje presijecaju planinske kosine-doline", dodaje se u saopštenju.

Direktorat i ostali subjekti u sistemu zaštite i spašavanja će, kako navode, zbog najavljene meteorološke situacije, podići nivo operativne spremnosti za reagovanje.

Iz Direktorata za vanredne situacije su apelovali na građane i ostale subjekte društva da svoje aktivnosti prilagode najavljenim meteorološkim prilikama.

Bonus video: