Nikšić: Pare za Dan opštine dali bolnici

Opština Nikšić donirala 30 hiljada eura Opštoj bolnici, a 10 hiljada Domu zdravlja

2905 pregleda 10 komentar(a)
Sa jučerašnjeg uručivanja donacije, Foto: Svetlana Mandić
Sa jučerašnjeg uručivanja donacije, Foto: Svetlana Mandić

Opština Nikšić donirala je Opštoj bolnici u Nikšiću trideset hiljada, a Domu zdravlja deset hiljada eura.

Predsjednik Opštine Milutin Simović kazao je da pošto ove godine za Dan opštine nijesu bile organizivane svečanosti, odlučili su da novac koji je opredijeljen za te svrhe doniraju zdravstvenim ustanovama. Obje ustanove će donirani novac iskoristiti za nabavku specijalizovanih vozila.

“Ovim gestom Opština Nikšić iskazuje odnos poštovanja i podrške za napore koji se već duže vrijeme realizuju za dobro građana Nikšića, i ne samo Nikšića nego i opština iz kojih se bolesnici upućuju u zdravstvene ustanove u Nikšiću”, kazao je Simović prilikom uručivanja donacija.

Direktor nikšićke bolnice Ilija Ašanin kazao je da će donaciju iskoristiti za podizanje kvaliteta usluga Opšte bolnice Nikšić u dijelu nabavke specijalizovanog automobila za prevoz najugroženijih pacijenata sa nestabilnim vitalnim funkcijama.

Podsjetio je da su u prethodnom periodu obnovili skoro čitav vozni park, da je Opšta bolnica Nikšić od marta respiratorni centar za sjeverozapadni dio Crne Gore, da je bolnica izuzetno opterećena kada je u pitanju pandemija.

“To je upravo bio i test, možda i najbolji, svega onoga što smo radili u prethodnim godinama kada je u pitanju tehnološko, tehničko, kadrovsko i svako drugo osavremenjavanje. Sa ponosom mogu da kažem da je ova Opšta bolnica u Nikšiću danas jedna izuzetno moderna, funkcionalna, organizaciona ustanova, postavljena na najbolji mogući način. Rezultati najbolje govore u prilog svemu tome”, istakao je Ašanin.

Direktorica Doma zdravlja Ljiljana Adžić kazala je da je opština Nikšić razuđena opština i da oni obezbjeđuju svaki transport, pa je samim tim potreba za nabavkom transportnog specijalizivanog vozila utoliko veća.

“Ova donacija će nam omogućiti, uz dodatna sredstva, nabavku jednog kvalitetnog vozila, tako da se taj pacijent osjeća bezbjedno, da imamo sve priključke i za infuziju i za kiseonik, sve ono što je potrebno tom pacijentu prilikom transporta do druge zdravstvene ustanove”, kazala je Adžićeva.

Bonus video: