Radulović: Nikčević i menadžment RTCG da se izvine Rajnke

Radulović je naveo da razumije i podržava reakciju ambasadorke Rajnke na tvrdnje koje su izrečene u sinoćnjoj emisiji na Javnom servisu

9184 pregleda 7 komentar(a)
Zgrada RTCG-a, Foto: Luka Zeković
Zgrada RTCG-a, Foto: Luka Zeković

Novinarka Tamara Nikčević i menadžment Radio Televizije Crne Gore (RTCG) treba da se izvine ambasadorki Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Džudi Rajzing Rajnke zbog optužbi koje su protiv nje izrečena na Javnom servisu, smatra predsjednik Evropskog pokreta u Crnoj Gori Momčilo Radulović.

Nikčević je u emisiji na RTCG-u objavila da je Rajnke na privatnoj večeri projektovala, kako tvrdi, da će crnogorski predsjednik Milo Đukanović izvesti tenkove na ulice nakon izbora 30. avgusta.

Nakon toga su iz Ambasada SAD kazali da neosnovane optužbe protiv Rajnke izrečene na Javnom servisu jasno ukazuju na potrebu za višim profesionalnim novinarskim standardima u Crnoj Gori.

Radulović je naveo da razumije i podržava reakciju ambasadorke Rajnke na tvrdnje koje su izrečene u sinoćnjoj emisiji na Javnom servisu.

"Neprimjereno je i krajnje neprofesionalno od novinara javno komentarisati rad diplomatskih predstavnika u Crnoj Gori, ukoliko ne postoji javni nastup ili javna izjava datog diplomatskog predstavnika na koju bi se novinari mogli eventualno legitimno pozivati", naveo je Radulović u izjavi dostavljenoj agenciji MINA.

Prema njegovim riječima, to u slučaju Rajnke očigledno nije bio slučaj, i najmanje što bi bilo za očekivati su javna izvinjenja novinarke Nikčević i menadžmenta RTCG.

"Diplomatiju treba ostaviti onima koji se njome bave, a novinari se moraju baviti činjenicama i provjerenim informacijama, u skladu sa etičkim standardima novinarske profesije", zaključio je Radulović.

Bonus video: