utvrdili da je došlo do kršenja standarda

Savjet RTCG traži odgovornost zbog "Teleskopije"

Konstatovano je i da će dalji status emisije u okviru programsko-produkcionog plana biti razmotren

18962 pregleda 24 reakcija 23 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 09.12.2020. 16:55h

Savjet Radio i Televizije Crne Gore (RTCG) je na današnjoj sjednici jednoglasno konstatovao da je emisiji "Teleskopija" autorke Tamare Nikčević došlo do kršenja programskih standarda i principa. Kako prenosi Portal RTCG, pokrenuta je formalna procedura utvrđivanja odgovornosti za propuste.

Savjet je, dodatno, uputio zahtjev generalnom direktoru Božidaru Šundiću da, u okviru svojih nadležnosti, utvrdi odgovornost. Konstatovano je i da će dalji status emisije u okviru programsko-produkcionog plana biti razmotren.

"Savjet RTCG jednoglasno usvojio da je došlo do kršenja standarda i nalaže generalnom direktoru da razmotri razmatranje statusa emisije Teleskopija", napisala je ranije na Tviteru članica Savjeta RTCG Bojana Jokić. 

Novinarka Tamara Nikčević objavila je sinoć na RTCG da je ambasadorka SAD Džudi Rajzing Rajnke na privatnoj večeri projektovala da će predsjednik Milo Đukanović izvesti tenkove na ulice nakon izbora 30. avgusta.

Ona je u emisiji Teleskopija u kojoj je gost bio Ljubomir Filipović dodala i da je to žena koja tvrdi da DPS progoni hrišćane. "To ne da je neozbiljno, nego ja ne znam sa čime se to graniči", prokomentarisala je Nikčević.

Ona je insistirala da je njen izvor vrlo pouzdan i pitala "da li je moguće da jedna tako velika zemlja pošalje u Crnu Goru takvu ambasadorku".

Američka ambasada u Crnoj Gori saopštila je danas na Tviteru da neosnovane optužbe protiv ambasadorke jasno ukazuju na potrebu za višim profesionalnim novinarskim standardima u Crnoj Gori.

"Neosnovane optužbe protiv amb. Rajnke izrečene juče na RTCG jasno ukazuju na potrebu za višim profesionalnim novinarskim standardima u Crnoj Gori. Razočaravajuće je vidjeti takav neprofesionalizam od strane javnog medijskog servisa koji ima mandat da informiše a ne da obmanjuje javnost", objavili su ranije danas iz ambasade.

Preporučujemo za Vas