Vijesti - stalno rastu i povjerenje, i posjeta

Portal Vijesti daleko je najposjećenija informativna veb stranica, a televizija Vijesti je najčešće gledana televizija koju svakodnevno gleda 30% građana

25691 pregleda 99 reakcija 39 komentar(a)
Foto: Vijesti
Foto: Vijesti
Ažurirano: 10.12.2020. 11:58h

Portal i Televizija Vijesti su mediji kojima građani Crne Gore najviše vjeruju i najčešće posjećuju, pokazuje istraživanje javnog mnjenja o brendu RTCG, koji je na svom sajtu objavio Javni servis.

Internet stranica Vijesti je daleko najposjećenija informativna web stranica i čak 59 odsto građana je reklo da je to stranica koju najčešće posjećuje.

Slijede CdM, RTCG.me i Pinkm.me sa po četiri odsto...

Prema istraživanju, u martu građani su najčešće posjećivali portal Vijesti - 21,5% ispitanih, a drugi je bio CdM sa 6%.

Kada je u pitanju povjerenje, na pitanje u koju informativnu stranicu imate najviše povjerenja, 49% građana je odgovorilo da su to Vijesti, a slijedi RTCG sa 6%. Svega četiri odsto građana kaže da najmanje vjeruje portalu Vijesti.U martovskom istraživanju za RTCG, koje je sproveo IPSOS, 26,4 odsto građana reklo je da ima najviše povjerenja u portal Vijesti, a 2,4 odsto kazalo je da najmanje vjeruju Vijestima.

Na pitanje u kojoj mjeri vjerujete informacijama koje se mogu naći na internet stranicama, 59 odsto kaže da vjeruje Vijestima prilično ili veoma. Slijedi RTCG sa 22 odsto. Samo šest odsto kaže da nema povjerenje u portal Vijesti.

Televizija Vijesti je najčešće gledana televizija koju svakodnevno gleda 30% građana. Da najčešće gleda TV Vijesti kaže 24% građana, a da im je to omiljena TV stanica kaže 20% građana.

O važnom događaju najveći broj građana Crne Gore informiše se preko TV Vijesti i to 36% građana, a slijedi TVCG sa 21%.

Građani Crne Gore najviše vjeruju u tačnost i objektivnost informacija na TV Vijesti, pa 28 odsto kaže da je to TV stanica u koju imaju najviše povjerenja, a svega pet odsto da je to televizija u koju imaju najmanje povjerenja.

Na pitanje “u kojoj mjeri vjerujete u tačnost i objektivnost informacija koje se mogu čuti na sljedećim TV stanicama”, da ima povjerenje u TV Vijesti kaže čak 49% građana, a svega pet odsto izražava nepovjerenje.

TV Vijesti u istraživanju građani opisuju politički neutralnom, koja pokreće društveno važne teme.

Istraživanje su sproveli Kantar Srbija - TMG Insights & Stars Up Crna Gora u periodu od 20. oktobra do 2. novembra 2020. terenskom anketom na troetapnom stratifikovanom uzorku od 1018 građana.

Bonus video: