Bečić: Jevreji lojalni građani, posvećeni razvoju i afirmaciji Crne Gore

Predsjednik Skupštine je kazao kako je uvjeren da će Jevrejska zajednica nastaviti da pruža značajan doprinos u razvoju viševjerskog društva u Crnoj Gori

2762 pregleda 7 komentar(a)
Bečić, Foto: Boris Pejović
Bečić, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić, čestitao je praznik svjetlosti - Hanuku, Vrhovnom rabinu Jevrejske Zajednice Crne Gore Lucian Moše Preleviću i predsjednici Jevrejske zajednice u Crnoj Gori Nini Ofner Bokan.

„Koristim priliku da Vam u ime Skupštine Crne Gore, i u svoje lično ime, uputim srdačne čestitke povodom početka obilježavanja velikog praznika svjetlosti - Hanuke. Želim da vaše domove osim svjetlosti obasja ljubav, mir, radost i sreća", navodi se u čestitki.

Bečić je istakao da su Jevreji u Crnoj Gori, "od početka i bez ostatka, lojalni njeni građani, posvećeni njenom sveukupnom razvoju i afirmaciji", te kazao kako je uvjeren da će, shodno tome, Jevrejska zajednica nastaviti da pruža značajan doprinos u razvoju viševjerskog društva u Crnoj Gori.

"Njegujući univerzalne vrijednosti slobode i različitosti koje crnogorsko društvo baštini, još jednom koristim priliku da Vam čestitam praznik Hanuke", zaključio je predsjednik Skupštine.

Bonus video: