BS: Država da garantuje istinske jednakosti

U BS-u smatraju da građani treba da budu svjesni da su oni nosioci građanskih prava u demokratskim društvima i da kompletan sistem treba da bude u službi njima i ostvarivanju njihovih prava

3809 pregleda 23 reakcija 23 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Bošnjačka stranka
Ilustracija, Foto: Bošnjačka stranka

Poštovanje ljudskih prava ustavna je i zakonska obaveza i svaki građanin mora imati jednaka prava, a Crna Gora kao demokratska država dužna je da omogući garantovanje istinske jednakosti, saopšteno je iz Bošnjačke stranke (BS).

Iz te partije podsjetili su da se u svijetu danas obilježava Međunarodni dan ljudskih prava, sjećanjem na 10. decembar 1950. godine, kada je usvojena Opšta deklaracija o ljudskim pravima koja se smatra jednim od najznačajnijih dostignuća UN-a.

U BS-u smatraju da građani treba da budu svjesni da su oni nosioci građanskih prava u demokratskim društvima i da kompletan sistem treba da bude u službi njima i ostvarivanju njihovih prava.

U toj stranci su, kako su kazali, svjesni da i u crnogorskom društvu, kao i u cijelom svijetu ima slučajeva kršenja ljudskih prava od pojedinaca, grupa, institucija.

"Nasilje u porodici, nasilje nad ženama, govor mržnje, diskriminacija na vjerskoj, nacionalnoj i rasnoj osnovi, samo su neke od pojava pred kojima ne smijemo zaćutati", navode iz BS-a.

BS će, kako su poručili, nastaviti da podržava sve procese koji vode ka većem stepenu poštovanja ljudskih i manjinskih prava, zagarantovanih Ustavom i zakonima.

"Integracija svih manjinskih grupa u društvo, uz očuvanje njihovog identiteta, jedini je ispravan put ka demokratskom društvu", zaključili su iz BS-a.

Bonus video: