SD: DF, URA i Matica srpska su "apolitični" upravni odbor Univerziteta

"Savršena kombinacija negatora crnogorske nacije, crnogorskoj jezika i koncepta građanske u korist teokratske države"

3068 pregleda 32 reakcija 32 komentar(a)
Foto: Socijaldemokrate
Foto: Socijaldemokrate

Socijaldemokrate Crne Gore (SD) saopštile su da od "prioritetne depolitizacije" Univerziteta Crne Gore, koju je najavio premijer Zdravko Krživokapić neće biti ništa jer je u Upravni odbor "ugurano pola vrha vladajuće koalicije".

"Tako je Vesna Bratić u Upravni odbor između ostalog postavila visokog funkcionera Nove Srpske Demkratije, visoku funkcionerku URA-e i predsjednika Izvršnog odbora Matice srpske u Crnoj Gori. Dakle, savršena kombinacija negatora crnogorske nacije, crnogorskoj jezika i koncepta građanske u korist teokratske države", navodi se u saopštenju SD-a..

Tvrde i da ministarka prosvjete, kulture, sporta i medija Vesna Bratić "opošljava ono zbog čega je i dovedena".

"Ovim činom nova Vlada još jednom šalje jasnu poruku manjinskim narodima u Crnoj Gori, dovodeći na mjesto člana UO UCG osobu koja je bila jedan od autora sramnog "Rječnika crnogorskog jezika" koji je obilovao uvredama na račun manjinskih naroda, a protiv koga se, sasvim opravdano, pobunila cijela građanska Crna Gora. Ovo je samo još jedna potvrda ispravnosti odluke svake manjinske partije da odbije poziv za ulazak u Vladu, kako se sjutra ne bi stidjeli (ne)činjenja njenih najviših funkcionera. Zato svaka čast URA-i na "zaštiti državnih interesa", samo ih, molimo vas, nemojte više ovako čuvati, jer pored takvih prijatelja, Crnoj Gori neprijatelji nijesu potrebni", navodi se u saopštenju SD-a.

Povezani članci

10. Decembar 2020.

Stiže nova kontrola na Univerzitet Crne Gore

Bonus video: