Tivat: Završeno opremanje specijalističkih sadržaja u JU "Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju"

"Korisnici Dnevnog centra, a njih je trenutno 13, zaslužuju posebnu pažnju i brigu zajednice", kazao je predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović

4013 pregleda 3 komentar(a)
Senzorna soba, Foto: Siniša Luković
Senzorna soba, Foto: Siniša Luković

Kompletno opremanje senzorne sobe, te sobe za kineziterapiju u Javnoj ustanovi JU "Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju" u Tivtu izvršeno je tokom druge polovine 2020. godine.

Novac, u iznosu od 20.115 eura prikupljen je na Regentovom dobrotvornom balu održanom 13. decembra prošle godine.

Sredstva su uložena u opremanje senzorne sobe (8.450 eura) i sobe za kineziterapiju (2.017 eura), a preostali iznos od 9.650 eura je na računu Opštine Tivat u dijelu kapitalnih donacija.

Ovaj novac namijenjen je za dalja ulaganja u sadržaje Dnevnog centra.

Soba za kineziterapiju
Soba za kineziterapijufoto: Siniša Luković

"Korisnici Dnevnog centra, a njih je trenutno 13, zaslužuju posebnu pažnju i brigu zajednice. Oni i njihove porodice trebaju svaki vid pomoći, koji u konačnom doprinosi potpunoj integraciji u društvene tokove djece i mladih sa smetnjama i teškoćama u razvoju. Za svaku je pohvalu senzibilnost koju hotel Regent pokazuje kroz ovu donaciju. Nadam se da ćemo zajedničkim naporima podići nivo svijesti o pravima djece i mladih sa teškoćama u razvoju, ali i o važnosti ovog servisa koji je tu da ih osnaži i osamostali", rekao je predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović.

Generalni menadžer hotela Regent, Kai Dieckmann je istakao da su na drugom donatorskom balu prevazišli očekivanja, te prikupili sredstva za opremanje senzorne sobe i prostorije za kineziterapiju, ali i za druge potrebe Centra.

Bonus video: