DPS: Partijski aktivisti predloženi za članove Upravnog odbora UCG

„Njihova imena su u javnosti mnogo više prepoznata po političkom aktivizmu u Građanskom pokretu URA i Demokratskom frontu, nego po stručnim referencama“, ocijenio je Ćulafić

3102 pregleda 21 reakcija 23 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Predlog ministarke prosvjete Vesne Bratić upućen Vladi, u vezi sa smjenom dosadašnjih i imenovanjem novih članova Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore (UCG), predstavlja klasičan primjer političkog revanšizma, ocijenjeno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Bratić je predložila je da se za članove Upravnog odbora UCG imenuju Budimir Aleksić, Vladimir Božović, Milena Borić, Milijana Novović Burić i Rajka Glušica.

Kandidat za poslanika DPS-a Stefan Ćulafić je kazao da su u Upravni odbor najznačajnije obrazovne ustanove u državi predloženi partijski aktivisti stranaka u novoj vlasti, poznati po tome što negiraju crnogorski identitet.

„Njihova imena su u javnosti mnogo više prepoznata po političkom aktivizmu u Građanskom pokretu URA i Demokratskom frontu, nego po stručnim referencama“, ocijenio je Ćulafić.

On smatra da je ovakvim izborom Upravnog odbora UCG demonstriran model postavljanja na funkcije partijskih aktivista, koji će se očigledno, u cilju smirivanja partijskih apetita, primijeniti po svim institucijama u državi “po dubini”.

„Ne iznenađuje nas princip odabira kadrova kojim se vodila novopostavljena ministarka, i za očekivati je da će nastaviti sa namjerom da njoj blisku, velikosrpsku, ideologiju instalira i u našu najznačajniju visokoškolsku ustanovu“, rekao je Ćulafić.

On je poručio da UCG mora očuvati svoju autonomiju, ostati van domašaja partijskih uticaja i nastaviti da bude institucija koja će promovisati i braniti vrijednosti Crne Gore koje su utemeljene u crnogorskoj istoriji i drušvu.

Bonus video: