Ovo su kandidati za Nagradu "19. decembar": Begić, Đukić, Zlatičanin...

"Imena dobitnika Nagrade biće objavljena na sajtu Glavnog grada uoči 19. decembra, praznika Glavnog grada, a Odluku o dodjeli Nagrade saopštiće predsjednik Žirija na svečanoj sjednici Skupštine Glavnog grada Podgorice"

5781 pregleda 4 komentar(a)
Vuković (drugi zdesna), Foto: PG Biro
Vuković (drugi zdesna), Foto: PG Biro

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, prisustvovao je danas sjednici Žirija za dodjelu Nagrade "19. decembar", saopšteno je iz Glavnog grada.

Iz Glavnog grada su saopštili i da je na konkurs za dodjelu Nagrade "19. decembar" ove godine pristiglo 11 predloga, a da je žiri na današnjoj sjednici utvrdio listu kandidata koji ispunjavaju formalno-pravne uslove za dodjelu Nagrade:

dr Senad Begić, zamjenik direktora Instituta za javno zdravlje (IJZ)

akademik dr Zlatko Bulić, dipl. biolog, muzejski savjetnik

prim. dr Paša Divanović, specijalista pedijatrije, dugogodišnja načelnica pedijatrijske službe Doma zdravlja Podgorica, doajen crnogorske pedijatrije – posthumno

Varja Đukić, glumica, rediteljka, prvakinja ansambla Crnogorskog narodnog pozorišta

Zlatko V. Zlatičanin, pisac, pjesnik i esejista

Vukota Jašović, predsjednik Društva dobrovoljnih davalaca krvi Podgorica

dr Zoran Lakić, akademik i dugogodišnji univerzitetski profesor

Milorad - Mićo Miranović, dugogodišnji novinar, autor, voditelj i urednik Radio televizije Crne Gore, pisac knjiga iz oblasti muzičke kulture Crne Gore

arhitekta Ratimir Raco Mugoša, diplomirani inženjer građevinsko arhitektonsko-konstruktivnog odsjeka

Husein-Ceno Tuzović, novinar, istoričar, hroničar

Novka Ubović, pedagoški radnik, nastavnica matematike - posthumno

U saopštenju se navodi da Nagradu, povodom 19. decembra - praznika Glavnog grada - Podgorice, Glavni grad dodjeljuje kao javno priznanje za najviše zasluge i postignute rezultate u teorijskom i praktičnom radu i djelovanju u svim oblastima ljudskog stvaralaštva koji su od posebnog značaja za Glavni grad - Podgoricu.

"Imena dobitnika Nagrade biće objavljena na sajtu Glavnog grada uoči 19. decembra, praznika Glavnog grada, a Odluku o dodjeli Nagrade saopštiće predsjednik Žirija na svečanoj sjednici Skupštine Glavnog grada Podgorice", poručili su iz Glavnog grada.

U saopštenju piše i da je Vuković, "pozdravljajući članove žirija, izrazio zahvalnost što su izdvojili vrijeme da se posvete ovom važnom zadatku i, čak i u ovim teškim i izazovnim trenucima, nastave lijepu tradiciju dodjele nagrade po kojoj se Podgorica prepoznaje".

"Drago mi je što ćemo i ove godine, u sklopu obilježavanja praznika Glavnog grada, uručiti ovo najviše priznanje. Raduje me što su godine pristigli izuzetno kvalitetni prijedlozi, a posebno što je nastavljena praksa da se nagrada i ove godine dodijeli posthumno. Želim vam uspješan rad, zadovoljan jer i na ovaj način šaljemo poruku optimizma za kraj ove teške i izazovne godine, u nadi da će naredna biti bolja u svakom smislu", rekao je Vuković.

Bonus video: