Leposavić apelovao na uzdržavanje od antisemitskih stavova: Takvo ponašanje je zabranjeno i duboko neprimjereno

"Stradanje jevrejskog naroda je toliko i takvo da nijedna jevrejska zajednica u zemlji i svijetu ne može biti mala, već velika i značajna", kazao je Leposavić

6399 pregleda 6 komentar(a)
Leposavić i Ofner Bokan, Foto: Ministarstvo pravde, manjinskih i ljudskih prava
Leposavić i Ofner Bokan, Foto: Ministarstvo pravde, manjinskih i ljudskih prava

Stradanje jevrejskog naroda je toliko i takvo da nijedna jevrejska zajednica u svijetu ne može biti mala, već velika i značajna, kazao je ministar pravde, manjinskih i ljudskih prava Vladimir Leposavić.

On se, kako je saopšteno iz tog resora, danas sastao sa predsjednicom Jevrejske zajednice u Crnoj Gori Ninom Ofner Bokan, i obavio vrlo konstruktivan razgovor o najavljenim izmjenama Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

“Stradanje jevrejskog naroda je toliko i takvo da nijedna jevrejska zajednica u zemlji i svijetu ne može biti mala, već velika i značajna”, kazao je Leposavić.

foto: Ministarstvo pravde, manjinskih i ljudskih prava

On je apelovao na uzdržavanje od antisemitskih stavova jer, kako je naveo, takvo ponašanje ne samo da je zabranjeno, već i duboko neprimjereno.

Navodi se da je Leposavić, na poziv Ofner Bokan, a povodom osmodnevnog jevrejskog praznika svjetlosti Hanuke, u kome se svakog dana trajanja praznika tradicionalno pale svijeće, danas imao priliku i da učestvuje u tom svečanom činu.

Bonus video: