Rađenović: Pozivamo građevinsku inspekciju da reaguje, inače će mještani blokirati gradilište

"Naša poruka je i dalje jasna, mi nemamo ništa protiv i jednog poštenog i dobronamjernog investitora naprotiv dobrodošli su, ali u Miločerskom parku na mjestu nekadašnjeg hotela "Kraljičina plaža" će se graditi jedino i samo hotel visoke kategorije", rekao je Rađenović

12182 pregleda 207 reakcija 15 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Član Savjeta Mjesne zajednice “Sveti Stefan” i odbornik GP URA Blažo Rađenović pozvao je građevinsku inspekciju da hitno reaguje i zatvori gradilište u Miločerskom parku.

U suprotnom, kako je kazao Rađenović, mještani će se okupiti i blokirati gradilište.

Gradonačelnik Marko Carević kazao je u petak da mu je ministar ekologije, urbanizma i prostornog planiranja Ratko Mitrović kazao da će radovi na izgradnji Kraljičine plaže i depadansa sa apartmanima za prodaju biti obustavljeni.

To se nije desilo, radove i dalje izvodi operativa kompanije Bemax koju je angažovao investitor ”Adriatic properties”, biznismena Petrosa Statisa.

“Iako smo dobili informaciju na zadnjoj sjednici SO Budva od predsjednika Opštine Budva, da ga je ministar Mitrović obavijestio da je dao nalog kako bi se stopirali građevinski radovi u Miločerskom parku, mi koji živimo u blizini gradilišta smo svjedoci da do dana današnjeg do obustavljanja radova nije došlo. Iz tog razloga pozivamo građevinsku inspekciju koja radi pri ministarstvu da hitno izađe na teren i naredi obustavljanje radova a prema odgovornima pokrene postupke radi oglušavanja o naredbu. Istovremeno upozoravamo, ukoliko to građevinska inspekcija ne uradi građani će se okupiti, pozvati lokalnu vlast da im se pridruže te blokirati gradilište i onemogućiti dalju devastaciju u Miločeru. Naša poruka je i dalje jasna, mi nemamo ništa protiv i jednog poštenog i dobronamjernog investitora naprotiv dobrodošli su, ali u Miločerskom parku na mjestu nekadašnjeg hotela "Kraljičina plaža" će se graditi jedino i samo hotel visoke kategorije. Dozvolićemo da se izađe iz nekadašnjig gabarita ali sve ostalo stanovi za tržiste, depadansa, kondo hotela,apart hotela ili kako god pokušali da ih nazovu ćemo istrajati da bude srušeno i da se Miločeru vrati park prirode sa hotelom koji ce se uklopiti u taj ambijent”, kazao je Rađenović “ Vijestima”.

Bonus video: