Uskoro privremeni parking u blizini Ekonomskog fakulteta

Kako su kazali iz PG Biroa, vrijednost radova je preko 30.000 eura, a rok za završetak do kraja godine, ukoliko to vremenske prilike dozvole

12239 pregleda 7 komentar(a)
Počeli radovi na parkingu kod Ekonomskog fakulteta, Foto: PG Biro
Počeli radovi na parkingu kod Ekonomskog fakulteta, Foto: PG Biro

Ekipe gradskog preduzeća ‘’Putevi'' započele su radove na izgradnji privremenog parkinga na Bulevaru Jovana Tomaševića, u blizini Ekonomskog fakulteta, gdje su u toku zemljani radovi, saopšteno je iz PG Biroa.

Kako su kazali, vrijednost radova je preko 30.000 eura, a rok za završetak do kraja godine, ukoliko to vremenske prilike dozvole.

"Izgradnja novih parking mjesta u cilj povećanja bezbjednosti u saobraćaju i podizanju komunalnog reda, prije svega u dijelu nepropisnog parkiranja, posebno u djelovima grada gdje je to najizraženije, kako bi se povećao nivo saobraćajne kulture i stvorili uslovi za jednostavnije i bezbjednije odvijanje saobraćaja u Podgorici", navodi se u saopštenju PG Biroa.

Dodaju da je na prostoru od 970 metara kvadratnih planirano oko 30 parking mjesta a radovi obuhvataju rezanje postojećeg asfaltnog kolovoza, raskopavanje, uklanjanje postojećih ivičnjaka, nabavku i ugradnju novih oborenih ivičnjaka, mašinski iskop, tamponiranje...