Puna ravnopravnost i integracija Roma da bude prioritet

Bečić je naglasio važnost kontinuiranog rada na daljem snaženju multietničkog i multikulturalnog karaktera Crne Gore

4955 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Skupština Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Skupština Crne Gore

Skupština Crne Gore spremna je da pruži puni doprinos suzbijanju svih oblika diskriminacije i da kroz raspoložive mehanizme radi na jačanju građanskog društva, poručio je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

On se danas sastao sa predstavnicima nevladine organizacije Mladi Romi, izvršnim direktorom Samirom Jahom, Almedinom Jašaraj i Sultanom Bećom.

Bečić je, konstatujući posvećeno i aktivno djelovanje te nevladine organizacije u cilju poboljšanja položaja romske zajednice u Crnoj Gori, naglasio važnost kontinuiranog rada na daljem snaženju multietničkog i multikulturalnog karaktera Crne Gore.

Sagovornici su se, kako je saopšteno iz parlamenta, saglasili da ostvarenje pune ravnopravnosti i integracije Romkinja i Roma treba da bude prioritet u radu svih nadležnih institucija sistema.

"U interaktivnom dijalogu razmijenjena su mišljenja o trenutnim aktivnostima ove organizacije, uz ocjenu da postoji dosta prostora za unapređenje saradnje sa Parlamentom i nadležnim skupštinskim radnim tijelima", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: