30 godina sa vama - Franca

Mesopromet je na tržištu prepoznat kao nosilac razvoja Sjevera, siguran partner i servis individualnim poljoprivrednim proizvođačima

8150 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Franca
Foto: Franca

Prije 30 godina kao mala porodična firma, sa svega dva zaposlena osnovano je preduzeće Meso-promet, koje se zahvaljujući upornosti i viziji razvilo u Mesnu industriju, prepoznatu i van granica Crne Gore.

Dugogodišnje povjerenje sticano je kontinuiranim ulaganjem i unapređenjem tehnoloških procesa, brižljivim odabirom kvalitetnih sirovina i ostalim servisima koji su doprinijeli da kod potrošača naši proizvodi budu prepoznati po vrhunskom kvalitetu. U tom cilju veoma je značajno ulagati u razvoj agro industrije koja će biti spona između primarne proizvodnje, potrošača i turističke privrede.

Kroz kooperativno farmerstvo u značajnoj mjeri uspjeli smo da ojačamo domaću proizvodnja junećeg i pilećeg mesa i supstituišemo dio uvoza ovih sirovina. Mesopromet je na tržištu prepoznat kao nosilac razvoja Sjevera, siguran partner i SERVIS individualnim poljoprivrednim proizvođačima, ne samo kada je riječ o otkupu tržišnih viškova krupne i sitne stoke, već i u dijelu stočne hrane i mliječnih proizvoda. I budući razvoj kompanije biće zasnovan na širenju kooprantske mreže.

Strateški cilj kompanije je jačanje izvoza. Naši proizvodi su prisutni u zemljama regiona (Srbija, Bosna i Hercegovina, Sjeverna Makedonija i Kosovo) a od skoro i na tržištu Evropske unije.

U ovoj godini uspjeli smo da dio asortimana suvomesnatih proizvoda plasiramo na Njemačko-Austrijsko tržište. Takođe smo organizovali prvi kontigent izvoza jagnjadi za tržište Bliskog Istoka .

Najvažniji faktor uspjeha kompanije čine zaposleni: kako oni bivši, tako i oni koji su danas zaposleni u Meso-promet grupaciji, njih preko 1400, a koji svojim radom i zalaganjem doprinose da ova kompanija iz dana u dan bude sve uspješnija. Zahvaljujući stručnim kadrovima i modernizaciji proizvodnih pogona u oblasti tehnologije mesa, kompanija Franca u svom asortimanu ima preko 150 proizvoda.

Zbog novonastale situacije otkazane su sve planirane aktivnosti na obilježavanju jubileja, a planirana sredstva će biti usmjerena u humanitarne svrhe.

Kao društveno odgovorna kompanija, koja je do sada nebrojano puta pomogla i pokazala humanost, tako i ovog puta biće odvojena sredstva iz budzeta u iznosu od 10 000 eura, kako bi se pomoglo porodicama sa teškim materijalnim stanjem , kao i za liječenje onih kojima je prijeko potrebno.

UVIJEK UZ VAS,

KOMPANIJA FRANCA