Tuzović dobitnik Nagrade "19. decembar", posthumno nagrađene Divanović i Ubović

Tuzović, novinar, istoričar, hroničar, veliki poznavalac staropodgoričkog mentaliteta, običaja i života stare i savremene Podgorice nagrađen je za knjigu "Podgorička istorijska čitanka"

19616 pregleda 61 reakcija 39 komentar(a)
Husein Ceno Tuzović, Foto: Boris Pejović
Husein Ceno Tuzović, Foto: Boris Pejović

Husein Ceno Tuzović dobitnik je nagrade "19. decembar" za 2020, godinu

Posthumno nagrade su dobile i Paša Divanović i Novka Ubović.

Za ovogodišnje dodjeljivanje Nagrade "19. decembar" podnijeti su predlozi za 11 kandidata, koji su ispunili formalno-pravne uslove za dodjelu Nagrade.

Tuzović, novinar, istoričar, hroničar, veliki poznavalac staropodgoričkog mentaliteta, običaja i života stare i savremene Podgorice nagrađen je za knjigu "Podgorička istorijska čitanka".

Kako je saopšteno iz Glavnog grada, poshumno je Divanović, dugogodišnjoj načelnici pedijatrijske službe Doma zdravlja Podgorica nagrađena za izuzetan doprinos u razvoju pedijatrije u Crnoj Gori i očuvanju i unaprjeđenju zdravlja generacija djece Glavnog grada Podgorice.

Ubović, pedagoški radnik, nastavnica matematike, posthumno je nagrađena za zapažene rezultate u oblasti prosvjete, obrazovanja i vaspitanja generacija učenika Glavnog grada Podgorice.

Žiri je Odluku o dodjeli Nagrade "19. decembar" za 2020. godinu, donio tajnim glasanjem.

U žiriju za dodjelu Nagrade "19. decembar" za 2020. godinu bili su Gordana Đurović, Branko Banjević, Radislav Jovović, Branimir Popović, Petar Ivanović, Đoko Jočić, Budimir Simonović, Ratko Odalović, Nela Savković-Vukčević, Ruždija Tuzović, Goran Ćulafić i Marko Camaj.

Bonus video: